29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek Kiemelt

Újpesti rendőrtámadás: helyesen cselekedett a járőr

Felébresztették az Újpesten megszúrt rendőrt péntek késő délután. Csütörtök hajnalban egy újpesti társasházban randalírozó férfi támadt a helyszínre kiérkező járőr párosra. Egyiküket késsel szurkálta össze, több létfontosságú szervét megsebesítve. A támadót a megkéselt rendőr kollégája lelőtte. Az Atv híradó által megkérdezett szakértő szerint helyesen cselekedett a járőr, amikor a fegyveréhez nyúlt.

Stabil a megszúrt rendőr állapota – adta hírül szenteste a BRFK információs portálja.

A rendőrségre egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában hangoskodó férfiről tettek bejelentést csütörtök reggel fél hét után. A megérkező járőrpár egyik tagját az agresszív férfi késsel többször megszúrta, ezért a másik rendőr társa életének védelmében lelőtte a támadót, aki a helyszínen meghalt. A megszúrt rendőrt kórházba vitték – tájékoztatott a rendőrség.

Németh Zsolt, az Atv által megszólaltatott szakértő szerint a támadó zavart elméjű lehetett. „Nem hiszem, hogy ezt végiggondolta” – mondta a kriminológus.

Lehet, hogy egyébként korábban már voltak problémái, találkozott már rendőrökkel és mindez összegyűlt nála és kitört ebben a lelkületben. Nagyon könnyen elképzelhető, hogy az elméje nem működik rendesen, hisz egy normálisan működő ember tényleg ilyet nem csinál

– véli Németh.

Gál Kristók, az ORFK szóvivője sajtótájékoztatóján így beszélt az esetről:

Kimerem jelenteni, hogy a rendőrnő határozott fellépésével megmentette járőrtársa életét.

Végh József kriminálpszichológus szerint is helyesen cselekedett a fegyverét használó járőr, amikor több lövést leadva védte kollégája életét.

Nem tudta eldönteni, hogy melyik lövése talált és az milyen sérülést okozott. Ugyanis sokszor, különösen a kábítószer hatása alatt álló emberek úgy viselkednek, mint a terminátorok, tehát van benne 5 lövés, de még mindig harcol tovább

– fejtette ki a szakember.

Egy helyi lakos egy Facebook-oldalra írt nyílt levében köszönte meg a rendőrség munkáját:

Talán csak perceken múlott, hogy nem jutott be a lakásba hozzánk és egy fiatal srác, egy rendőr rávetette magát, az ajtónkból vitte el. Nem tudom leírni mit éreztünk, hogy szinte az életét áldozta értünk.

A BRFK Facebook-oldalán arról számolt be, hogy péntek késő délután felébresztették a rendőrt, akinek az  első kérdése az volt, mikor mehet dolgozni.

A lövéseket leadó társa megfigyelés után elhagyhatta a kórházat, pszichológus segít neki feldolgozni a traumát.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

További híreink

Macron-féle liberalizmus csúcsra járatva

Kemény János

Bénulást okozhat a Johnson & Johnson vakcinája

Faragó Dániel

Megerőszakolt és megölt egy kislányt, de megúszta mivel 75 tevét adott a családnak

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen