-1.3 C
Budapest
2021. január 15., péntek
Magyar Jelen
Bűnügy

Unokázós bandára csaptak le a rendőrök

A rendkívül “kreatív” társaság telefonkönyvből mazsolázott. Ha telefonbeszélgetés során úgy vélték, hogy kevésbé tehetős az áldozatot, inkább megszakították a hívást. Összesen 38 rendbeli csalással gyanúsították a csoport tagjait a nyomozók.

Telefonkönyvet lapozva minimum 150 telefonszámot hívott fel naponta D. Henrietta, aki a nyomozás adatai szerint társaival 2018. augusztus 17. és szeptember 29. között 38 idős embert vert át a már jól ismert unokázós módszerrel, pénzért azonban csak három alkalommal mentek – tette közzé a rendőrség.

A 37 éves budapesti nő a legtöbbször a hívást fogadók unokájának adta ki magát, és milliókat kért arra hivatkozva, hogy balesetet okozott. A csaló a becsapott idősekhez végül csak akkor küldte el társait, amikor meggyőződött róla, hogy milliós összeg üti majd a markukat. Akiknél úgy ítélte meg, hogy kevés pénzt őriznek otthonukban, egyszerűen bontotta a hívást.

Az álrokon kiválasztott áldozataival azzal a mesével kerülte el a találkozást, hogy kórházba került és nem tudja személyesen elhozni a pénzt, ezért egy barátját küldi el érte. A sértettek lakcímére a 32 éves, taxisként dolgozó M. Róbert érkezett a pénzért, aki a banda harmadik tagjától, a 39 éves, fővárosi B. Gyulától kapta a címeket.

A rendőrök a nyomozás során azonosították a csalássorozattal gyanúsítható D. Henriettát és két társát, akiket 2018. október 1-jén a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival közösen elfogták. Az eljárásban a csapat tagjait 3 rendbeli csalás bűntett és 35 rendbeli csalás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.

Az eljárást a BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügy iratait átadták az illetékes ügyészségnek.

Kapcsolódó híreink

A kisebbségi önkormányzat emberei nem szeretnék, ha tovább cikkezne erről az Elemi

Kemény János

Czeglédy Csaba kiakadt az új bíróság kijelölése miatt

Dunai Tibor

Járókeretes nénit is kiraboltak Gusztávék, volt akit a földön húztak

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben