21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek

Vádat emelt az ügyészség az iskolatársát hátba szúró tizenhárom éves lánnyal szemben

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a tizenhárom éves lánygyermeknek a letartóztatását, aki 2019. december 29-én egy esztergomi gyermekotthonban hátba szúrta tizenöt éves iskolatársát.

A megalapozott gyanú szerint a tizenhárom éves gyanúsított 2019. december 29-én 17 óra 30 perc körül az egyik esztergomi gyermekotthonban előzmény nélkül, egy alkalommal, 11,5 centiméter pengéjű késsel a jobb lapocka alatti részen hátba szúrta iskolatársát, aki a rendelkezésre álló adatok szerint emiatt súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető.

A gyanúsított a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint az, hogy szabadlábon hagyása esetén más személyt jogellenesen befolyásolna.

A gyanúsított letartóztatását életkorára figyelemmel javítóintézetben szükséges végrehajtani.

Elemi.hu

További híreink

Csoportos idegállapot, öten verekedtek egy nő miatt

Kemény János

Megszálló románok emlékművét koszorúzza a hajdúböszörményi önkormányzat

Faragó Dániel

Több óriásvállalat is kötelezővé teszi dolgozóinak az oltást

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen