20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Víruskutató: “Indokoltnak tartom, hogy a jelenlegi korlátozások fennmaradjanak”

Hiába az elképesztően szigorú korlátozások, a tisztifőorvos szerint nem hogy javulnának az adatok, hanem “drasztikusan romlanak”, és “megállíthatatlanul halad előre a harmadik hullám”, amire nem lehet más logikus válasz, mint a korlátozások meghosszabbítása – tudható meg az RTL Híradójából.

Miközben a TV kamerái sorra mutogatják nekünk a lélegeztetőképre kötött, valóban súlyos állapotban lévő idős betegeket, a riporternőtől megtudhatjuk, hogy az “új brit variáns” következtében a “súlyos állapotban lévők között továbbra is jóval több a fiatal”.

A szennyvízadatok is azt mutatják, hogy a következő hetekben a járványgörbe emelkedésével kell számolnunk

– idézte fel Müller Cecília országos tisztifőorvos keddi tájékoztatóján elmondott szavait a csatorna. Elmondása szerint a fertőzések 80%-áért már a brit variáns felel, ami újabb bizonyítéka annak, hogy a korlátozások semmit sem érnek, hiszen februárban éppen azért zárt be Nagy-Britannia felé Európa, hogy meggátolja a brit variáns bejutását a kontinensre.

Az RTL-nek nyilatkozó járványkutató, Rusvai Miklós “járványtanilag feltétlenül indokoltnak tartja”, hogy a korlátozásokat minimum húsvétig fenntartsák.

További híreink

A Jobbik is beállt a sorba – kétszázmilliót költenének Lyukóvölgy felzárkóztatására

Varga Lilla

Felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését

Dunai Tibor

A Rothschild családdal tárgyalt Szijjártó

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben