18.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Visszatérhet a kötelező maszkviselés

A koronavírus delta-variánsa jobban terjed és nagyobb veszélyt jelent a fiatalokra, mint az eddigi mutánsok – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa.

Szlávik János hangsúlyozta, hogy a korábbi variánsok csak a tünetek megjelenése előtt egy nappal fertőznek, addig a delta variáns már az azt megelőző két napban is.

A szülőknek a főorvos azt javasolja, ha gyermekük akarja az oltást,

akkor is adassák be neki, ha ők maguk nincsenek beoltva.

Tudatta: tíz nagyvárosban emelkedett a szennyvíz koronavírus-koncentrációja, vagyis legalább tíz nagyvárosban az elkövetkező hetekben emelkedni fognak az esetszámok. Egyelőre lassan, de jelenleg is emelkednek a számok, ugyanez történt az előző hullámban, és ezt követően berobbant a járvány – tette hozzá.

Ha az esetszámok nagyon megemelkednek elképzelhető, hogy újra kell maszkot hordani – mondta a főorvos, hozzátéve, bízik abban, hogy lezárások, bezárások nem lesznek.

Kitért arra is, hogy Izraelből érkezett hírek szerint a három oltással beoltottak között csökkentek az esetszámok, de ez egyelőre nincs bizonyítva. Az “oltásbajnok” Izraelben egyébként nem segítettek a vakcinák, legalábbis ami a lezárásokat és a szigorításokat illeti. 

(MTI nyomán)

További híreink

A kerület pénzén járt Las Vegasba

Kemény János

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében diónyi jég pusztított

Dunai Tibor

Zajlik a tipikus bűnügyi élet az Alföldön is

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen