21.7 C
Budapest
2022. május 18., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

16 milliárd forintból indít oltási kampányt a kormány

Széles körű “tájékoztató kampány” indításába fog a kormány, 16 milliárd forintból annak érdekében, hogy még jobban felpörögjön az oltások száma – derül ki a szerdai Magyar Közlönyből.

A járvánnyal összefüggő kormányzati kommunikáció érdekében szükséges intézkedésekről címet viselő határozat úgy szól, hogy a koronavírus-világjárvány idején kiemelten fontos az állampolgárok “széles körű, azonnali és intenzív tájékoztatása”. Emellett kimondja, hogy

a járvány leküzdésében elsődleges szerepet játszanak a rendelkezésre álló védőoltások,
az oltással kapcsolatos tájékoztató kampányok érdemben hozzájárulnak az oltási program eredményességéhez, a beadott oltások számának növelése, így a lehető legnagyobb védettség elérése elsődleges kormányzati cél

– összegzi a portfolio.hu.

Állítólag a kormány a “magyar lakosság egészségének védelme érdekében” indít 16 milliárd forint értékben tájékoztatókampányt, melynek tárgya nem az egészséges életmód, vagy az immunrendszerünk erősítése, esetleg a helyes táplálkozás lesz, hanem a koronavírus elleni védőoltás felvételére ösztönöz majd. Egészen pontosan ebben

a kormány felhívja az állampolgárok figyelmét az oltás szükségességére, valamint az oltásra történő mielőbbi regisztráció fontosságára.

Célkeresztben az “oltásellenesek”

Noha egyelőre még nem Németországban élünk, így nem titkosszolgálati megfigyelés alá vonják az “oltásellenesnek” bélyegzett csoportokat, csupán “figyelemfelhívó akciót” indítanak ellenük. Legalábbis a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerda esti közleménye szerint.

“A kormány az oltásokat népszerűsítő tájékoztató kampányok mellett rövidesen figyelemfelhívó akciót indít az oltásellenességgel kapcsolatban. Ebben az oltásellenes megnyilvánulások kockázataira hívja fel a figyelmet”

– közölte a KTK.

“Csak az oltásokkal lehet legyőzni a járványt. A vakcinákkal védhetjük az emberéleteket, velük indíthatjuk újra a gazdaságot, és segítségükkel kaphatjuk vissza megszokott életünket. Akik az oltások ellen kampányolnak, ezt az erőfeszítést veszélyeztetik. Ezért arra kérünk minden magyar állampolgárt, hogy ne hallgasson a vakcinaellenes hangokra, minden oltás életet ment. A figyelemfelhívó akciótól azt reméljük, hogy az oltásellenes csoportok felhagynak felelőtlen akcióikkal”

– teszi hozzá a kormány.

Csökkenő lelkesedés

Hiába a médiumok által gerjesztett pánikhangulat, a kormány zsarolásnak is betudható módszerei, az újranyitás “oltakozottak” számához kötése, a kezdeti lelkesedés után drasztikusan megcsappant az oltási kedv Magyarországon. A korábbi hetekben látott napi 70-80 ezres napi átlagos oltásbeadás mostanra 10-25 ezer napi átlagos dózisra esett vissza. Pedig már a kormány deklarálta azt is, hogy 5 millió beoltott alatt ne is számítsunk arra, hogy engedélyezik az esküvők tartását.

További híreink

COVID-19: AZ EU CSERNOBILJA?

Joó György

16 ezer eurós kártérítést kapott a balerina, aki rasszizmussal vádolta mesterét

Irányi Dániel

Ismét megvédte a luxusnyugdíjakat a román alkotmánybíróság

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen