4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
KiemeltSport

Nevet változtat a Washington Redskins

Nevet változtat a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Washington Redskins. Az értesülést a klub közleményben erősítette meg, noha az új nevet és logot még nem hozták nyilvánosságra. 

Az 1932-ben alapított egyesület az Egyesült Államokban zajló tüntetéssorozat miatt kényszerül új nevet választani, a Redskins (Rézbőrűek) elnevezés ugyanis sokak szerint sértő az őslakos indiánokra nézve.

A fővárosi klubot hosszú évek óta támadták emiatt, de mindeddig nem történt változás. A tüntetéssorozat hatására aztán július elején a legnagyobb szponzorok – mint például a FedEx, amely 1999-ben 205 millió dollárért szerezte meg stadionja névhasználati jogát – jelezték, megszakíthatják kapcsolatukat az egyesülettel.

Donald Trump Twitteren jelentette be, határozottan ellenzi a névváltoztatást, de nem marasztalta el gúnyolni a Demokrata Párt politikusát, Elizabeth Warrent. (Warren, az egyik legfehérebb demokrata szenátor korábban azt nyilatkozta, hogy benne is őslakosok vére csörgedezik, amiből persze egy szó sem volt igaz.)

Trump bejegyzésében azt írta, a csapatok neve erő és nem gyengeség, és sajnálattal látja, hogy két ilyen nagyszerű csapatnak kell most feláldoznia nevét a politikai korrektség oltárán.

Az indiánok, mint Elizabeth Warren, most biztosan nagyon mérgesek.

(MTI nyomán)

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben