11.2 C
Budapest
2021. május 10., hétfő
Magyar Jelen
Gazdaság

53 százalékkal nőtt a Facebook negyedéves nyeresége

A vártnál nagyobb lett a Facebook nyeresége és bevétele a tavalyi utolsó negyedévben.

A december végével záródott három hónapban az adózott eredmény 53 százalékkal 11,22 milliárd dollárra, részvényenként 3,88 dollárra ugrott az egy évvel korábbi 2,56 dolláros részvényarányos nyereségről.

A bevétel 33 százalékkal, 28,07 milliárd dollárra emelkedett.

Elemzők kisebb, 3,19 dollár részvényarányos profitra és szerényebb, 26,36 milliárd dollár bevételre számítottak. A vártnál kedvezőbb adatok ellenére a Facebook szerint “komoly bizonytalanság” jellemzi majd az idei évet – összegezte az MTI.

A Facebook reklámbevétele a tavalyi utolsó negyedévben 31 százalékkal 27,19 milliárd dollárra nőtt. A közösségi hálózatba havonta legalább egyszer belépők száma december végén 2,8 milliárd volt, az egy évvel korábbinál 12 százalékkal több.

A negyedévben a közösségi oldalt naponta használók száma 11 százalékkal 1,84 milliárdra emelkedett.

(Kép: medium.com)

További híreink

Ez nem az a Magyarország, amit eddig ismertünk: a vállalatok gondjai hirtelen megváltoztak

Irányi Dániel

Bezuhantak a megtakarítások a vírus miatt

Kiss Albert

Értékesítené márkáját az Adidas

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben