21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Kultúra

Megérkeztek az első képek az élőszereplős Hófehérke forgatásáról

A klasszikus rajzfilmjeit az elmúlt években egyre nagyobb elánnal remake-elő Disney elkészíti legelső egész estés alkotása, a Hófehérke és a hét törpe élőszereplős adaptációját is, és most megérkezett az első forgatási kép is a főszereplőről. A West Side Storyban feltűnő Rachel Zegler a fotó tanúsága szerint Hófehérke klasszikus, kék-piros-sárga ruhájában fogja eljátszani az emblematikus hercegnőt – írja az IGN Magyarország.

A múltat végképp eltörölni

Egyesek szerint a Disney egyszerűen hiányt szenved kreativitásban, ezért dolgozza át régi klasszikusait. Mások szerint sokkal inkább arról van szó, hogy le kell rombolni minden régi értéket, és helyette a “modern kornak megfelelő”, politikailag korrekt alkotást kell letenni az asztalra. Ezek általában rosszul megírt, silány minőségű propagandafilmek, de az ilyen óráscégeket még a jelentős profitveszteség sem zavarja. Ha zavarná, akkor nem állnának töretlenül a woke őrület szolgálatában. De hát tudjuk, “a lényeg az üzenet”.

A megbántott “törpe közösség”

Noha eddig keveset tudunk a készülő “remekműről”, az már biztos, hogy az élőszereplős Hófehérke is hűen követi a szélsőliberálisok előírásait. Először a Trónok harcából ismert Peter Dinklage hisztizett egy sort, mivel szerinte az eredeti alkotásban “a hét törpét sztereotipikusan ábrázolták”. Fogalmunk sincs, milyen sztereotípiák szerint dolgoztak vidám törpék a bányákban, mindenesetre a stúdió azonnal kiadott egy közleményt, amiben biztosították a színészt, hogy

“a sztereotípiák elkerülése érdekében egy teljesen más megközelítést fognak alkalmazni ezzel a hét karakterrel kapcsolatban, és már egyeztettek is erről a törpenövésű közösség tagjaival.”

A porcelánfehér bőrű latin-amerikai

A szereplőválogatásnál természetesen arra is különösen ügyeltek az illetékesek, nehogy véletlenül egy fehér lányt válasszanak, hiszen az mégiscsak nettó rasszizmus lenne, ha a film fehér szereplői hasonlítanának az eredeti alkotás karaktereire. Így lett a “porcelánfehér bőrű” főszereplőnk a latin-amerikai Rachel Zegler.

Az már csak hab a tortán, hogy a gonosz királynőt az izraeli Gal Gadot játssza, akinek majd látványos dührohamot kell kapnia, mikor a varázstükör közli vele, hogy ki a legszebb a vidéken.

A gonosz királynő (Gal Gadot) és a “vidék szépe, Hófehérke” (Rachel Zegler)

További híreink

Kim Dzsong Un: Észak-Korea nukleáris elrettentő erőinek köszönhetően nem lesz többé háború

Szabó Norbert

A BLM fanatikusai boldogok amiért lelőttek egy 24 éves édesanyát

Dunai Tibor

Székelyudvarhely polgármesterét idén is megbírságolták a március 15-re kitűzött, magyar zászlók miatt

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen