3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

A 2006-os tankvezető ágyúval ad le díszlövést október 23-án a Mi Hazánk rendezvényén

Hagyományőrző ágyútűzzel is emlékezik 1956-ra és 2006-ra a Mi Hazánk Mozgalom és a Pongrátz Gergely által alapított 1956-os Magyarok Világszövetsége a budapesti Corvin közben október 23-án 14 órától.

A Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének köszönhető, korabeli ágyúval az egyik díszlövést ezúttal a 2006-os tankvezető, Horváth György adja le, aki a mostani rendezvény házigazdájának, Novák Elődnek a cellatársa is volt 2006. október 23-án. (Novákot felmentették – ahogy azóta öt különböző ügyében állapította meg bíróság jogerősen, hogy jogszerűtlenül állítottak elő a Gyurcsány-Bajnai rezsim idején, miközben törvényesen egyszer sem -, tankos Gyuri bácsit viszont elítélték, még a jogosítványát is bevonták egy időre, mintha csak annak köszönhetően tudta volna vezetni a T-34-est…)

Horváth György “a rendőrállam gyengébb nálam” jelszóval kötötte el a tankot demonstrációs céllal, s bár a hatalom később próbálta azt hazudni, hogy nem volt benne akkumulátor, meg hogy kifogyott az üzemanyag, valójában Gyuri bácsi magától állt meg a rendőrök hada előtt, megkegyelmezve nekik, akik aztán “győzelmi mámorukban” telefújták a tank belsejét könnygázzal.

Idén e nosztalgikus rendezvényen ismét találkozhatunk tehát Horváth Györggyel, aki ezúttal lőni is fog (igaz, csak díszlövést ad le).

Az elmúlt években a Mi Hazánk “alapító atyja”, a Sztálin-szobor ledöntésében lángvágóval közreműködő Pongrátz András Corvin közi szabadságharcos adta le a díszlövéseket, de idén nem tud részt venni, csak levélben küld üdvözletet a részvevőknek

Tavaly a Jobbik is odapofátlankodott a Corvin közbe. Pongrátz Gergely forog a sírjában

– írta testvére. Akkor a felszólaló Jakab Pétert WC-papírral dobálták meg, mire a “bátor” jobbikosok rendőrökkel szorították ki Pongrátz Andrást a Corvin közből.

A Sztálin-szobor ledöntésében lángvágóval közreműködő Pongrátz András Corvin közi szabadságharcos korábban közleményében világossá tette a Jobbik számára, hogy nincs többé helyük a Corvin közben, valamint hozzátette, hogy Pongrátz Gergely forog a sírjában a Jobbik árulása miatt.

Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!

– erre a súlyosan kegyeletsértő mondatra ragadtatta magát Stummer János Jobbik-alelnök 2019. október 23-án.

Stummer ezzel az előre megírt, ordítva közölt mondatával nemcsak Pongrátz Gergelyt, a Corvin köz legendás parancsnokát, hanem minden ötvenhatos, elhunyt hőst szándékosan meggyalázott, ezért a Mi Hazánk Mozgalom szerint távoznia kellett volna az Országgyűlésből.

További híreink

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Sport és Politika Konferencián vett részt a Mi Hazánk Mozgalom

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben