20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A cigány önkormányzat épületében, a fideszes jelölt fotója mellett osztanak ételcsomagokat Mohácson

Legalábbis erről tanúskodik egy irat, melyet a Változást Akarók Nemzedéke elnevezésű szervezet juttatott el a 444-nek

Ebből megtudhatjuk, hogy a VAN kifogást emelt a helyi választási bizottságnál a pénteki ételosztás miatt, mivel – a beadvány szerint – a cigány önkormányzat klubházában

a ‘roma’ önkormányzat vezetői és megbízottai Pávkovics Gábor mellett szóban és kitett képekkel kampányolva élelmiszer-csomagokat osztottak. Az élelmiszer csomag átvételekor nevet, lakcímet és egyéb adatokat rögzítettek.

Vagyis a recept a régi, jól bevált “fideszes módi”. Ezt állítja az egyesület is:

Hétköznapi átlagember számára egyértelműen az a hatás keletkezik, hogy a csomagokat ezen jelölt és a jelölő szervezete adja”, továbbá átvétel előtt és közben „a választói akarat egyértelmű befolyásolását elérni kívánó verbális és nonverbális hatások érik a megjelent választókat”, amelyek arra irányulnak, hogy Pávkovics Gáborra és a Fidesz-KDNP jelöltjére kell szavazni.

Noha burkoltan, óvatoskodva, de lényegében arról beszélnek, hogy hol pénzért, hol “egy zsák krumpliért” vásárolja a Fidesz a cigány szavazatokat.

„A jogsértés megvalósul, mivel adott személy választásban való részvételét és adott személyre és jelölő szervezetre való szavazását kívánja elérni anyagi ellenszolgáltatással” – írja a Változást Akarók Nemzedéke, amely elítéli ezt a magatartást, és kéri a helyi választási bizottságtól „a jogsértés megállapítását, a befolyásolást végző személyek és szervezet elmarasztalását, valamint büntető feljelentés megtételét!”

A lap megkereste Pávkovics Gábort is, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.

(Fotó: 444.hu)

További híreink

Kampányzáró gyűlést tart a Mi Hazánk

Faragó Dániel

Dúró Dóra könyvének bemutatója Szakács Árpáddal

Faragó Dániel

Az FBI is vizsgálja a szerdai hackertámadást a Twitter ellen

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen