3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt

A Deák téren meggyilkolt Gergő közeli barátja még a halálbüntetést is kevésnek tartaná

Megrázta az egész országot a hétvégi, Deák téri kettős gyilkosság, különösen annak fényében elkeserítő és értelmetlen halálesetekről van szó, hogy a két áldozat rendkívül fiatal volt. László tizenhat, Gergő pedig huszonegy esztendősen halt meg. Portálunknak sikerült elérnie Gergő egyik jó barátját, Bencét, őt kérdeztük az esetről.

– Mióta ismerte Gergőt?

2018. nyarán ismertem meg, de személyesen az év októberében találkoztam vele először. A barátnőm révén ismertem meg, osztálytársak voltak.

– Milyen embernek ismerte?

Én úgymond imádtam Gergőt az első pillanattól kezdve. Többek között azért is, mert magam is jobboldali beállítottságú vagyok, már csak ez is közös kapocs volt köztünk. De más személyes, emberi szempontok alapján is, külön jólesett, hogy kvázi “áldását” adta rám és a barátnőmre, úgy fogalmazott, “jó gyereket fogtál ki”. Ezt jó érzés volt hallani tőle. Valóban nagyon jó barátomnak tartottam.

– Sűrűn találkoztak?

Sajnos annyira sűrűn nem volt alkalmunk, de ennek földrajzi okai voltak. Ő ugyebár szigethalmi volt, én pedig kiskunhalasi. De ettől függetlenül beszéltünk gyakran telefonon, interneten.

– Mikor jutott el önhöz a hír, hogy Gergő volt az egyik áldozat?

Délután egy és kettő óra környékén hallottunk először a gyilkosságról. Láttuk a híreket, olvastuk a cikkeket, de először nem tulajdonítottunk neki akkora jelentőséget, mert sajnos úgy tartottuk, bárkivel előfordulhat. De nem gondoltuk volna, hogy pont Gergő lesz az egyik. Később a barátnőm osztálytársai, évfolyamtársai küldték tovább az információt, hogy ő lehetett az egyik.

Meg akartunk bizonyosodni, hogy tényleg igaz-e a hír, ráírtunk Gergő bátyjára, aki megerősítette, sajnos igen, Gergő meghalt.

– Milyen személyiségű embernek ismerte meg Gergőt?

Igaz, hogy voltak rendőrségi ügyei, viszont tudni kell róla, mindig mérlegelte a helyzetet. Kijelentem, hogy soha nem kötött bele senkibe. Az viszont igaz, ha belekötöttek, akkor nem hagyta magát.

– Tud arról valamit, hogy mi lehetett a kiváltó oka a verekedésnek és a késelésnek?

Ezt röviden össze tudom foglalni, az, hogy az elkövetők cigányok voltak. Nekik pedig nem kell különösebb indok, hogy belekössenek bárkibe.

Csak ezt ugye sok helyen nem illik leírni, kimondani. Pedig még az elkövetők hozzátartozói is írták, hogy belekötöttek fűbe-fába folyamatosan. Még egyszer mondom, Gergő sohasem kötött bele saját magától senki másba, viszont ha olyan személyt ért atrocitás, akivel ő jóban van, mindig a segítségére sietett. Ő volt az első, aki ment.

– Csütörtökön ön és ismerősei ott lesznek a Deák téri megemlékezésen?

Igen, ott leszünk, szeretnénk így is leróni kegyeletünket.

– A Mi Hazánk következetes álláspontja, hogy az ilyen gyilkosoknak Szibériában a helye, de fel kell vetni a halálbüntetés lehetőségét is. Erről mit gondol?

Teljes mértékben egyetértek a halálbüntetéssel, de én ilyen esetekben azért kicsit zárójelbe tenném, mást találnék ki…

– Mire gondol?

Régen a rómaiak idejében volt olyan, hogy a “nép gondjaira” bízták az ilyen “patkányokat”. Most is ilyesmi kellene, hogy tegyék ők is azt velük amit ők tettek az áldozatokkal.

(fotó: ripost.hu)

További híreink

Toroczkai László: A transzhumanizmus veszélyes!

Kemény János

Nemzeti gazdasági kórkép – a magánbenzinkutasok már az út szélén

Kemény János

“Magyarország ne fizessen Ukrajnának!”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben