5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BűnügyHírek

A Fidesz listázta az egrieket Nyitrai Zsolt kampányában

Fénymásolt ajánlóívek és Kubatov-listák kerültek elő a polgármesteri hivatal egyik szekrényének mélyéről. Ennél komolyabb bizonyíték aligha volt az utóbbi időben a Fidesz törvénytelen módszereire – írja az Egri Ügyek.

A portál birtokába került iratok átvizsgálása során kiderült, hogy

2014-ben, az országgyűlési választások előtt Egerben a Fidesz képviselőjelöltje, Nyitrai Zsolt érdekében törvénytelen módszerekkel listákat készítettek a város választópolgárairól, azok személyes adataival, lakcímeivel, valamint a pártszimpátiájukra vonatkozó információkkal.

Az Egri Ügyek fotókat is közölt a listákról, az egyiken egyértelműen látszik a helyi választópolgárok aktivitása: az 1-es a Fidesz szempontjából a legelutasítóbb, míg a 7-es osztályzat a legodaadóbb választót jelent – írja a 24.hu.

Egy másik képen látható, hogy külön jelzésekkel tüntették fel, hogy a 2014-es országgyűlési választások kampányidőszakában,amikor az aktivisták felkeresték az érintett embereket, akkor azok milyen hozzáállást tanúsítottak.

Érdekesség, hogy a fideszes aktivisták a 2014-es képviselői ajánlásgyűjtés során frissítették a Kubatov-listákat, a helyi választási bizottság által hitelesített ajánlóíveket viszont a gyűjtési időszak lejártával hiánytalanul vissza kell szolgáltatni a bizottságnak.

Azaz a kérdés a következő: miért voltak Nyitrai Zsolt 2014-es választási ajánlóíveinek fénymásolt példányai a 2019-ig fideszes vezetés alatt álló egri városházán?

Az Egri Ügyek információi szerint Mirkóczki Ádám polgármester feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen személyes adatokkal való visszaélés és választási csalás gyanújával, a csütörtöki közgyűlésen pedig fel fogja szólítani a jelenlegi fideszes önkormányzati képviselőket a lemondásra és mandátumuk visszaadására.

A cikk végére pedig itt egy retro mosógép. Az egriek érteni fogják:

(egriugyek.hu, 24.hu nyomán)

További híreink

Belesodorhatja-e a kormány hazánkat a háborúba az EU-s pénzekért cserébe?

Irányi Dániel

Multik vagy magyar vállalkozások – kiket támogat a kormány?

Irányi Dániel

Üzemanyagárak – még a mellébeszélést sem veszi komolyan a kormány

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben