6.4 C
Budapest
2022. december 6., kedd
Magyar Jelen
HírekKiemelt

A HVIM figyelmeztető plakátokat ragasztott ki az aberrált “mesekönyvet” árusító boltokra

Vasárnap egy széles hazafias összefogással elértük azt, hogy ne olvassanak fel az aberráltak a Meseország mindenkié című szégyentelenségből. Most a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a könyvet terjesztő Pagony könyvesbolt üzleteinek kirakataira helyezett el figyelmeztető plakátokat országszerte – írja a szentkoronaradio.com

Kónyi-Kiss Botond, a HVIM alelnöke elmondta: “A plakátok arra hivatottak, hogy felhívják a jóhiszemű vásárlók figyelmét arra, hogy róka került a tyúkudvarba, vagyis az értékes, nevelő célzatú mesekönyvek közé egy provokatív, a hagyományos értékrenddel összeegyeztethetetlen és az egészséges lelki fejlődésre káros kiadványt helyeztek.”

Mint ismeretes, a Pagony könyvkiadó nem ártatlan az országos felzúdulást okozó, mesekönyvnek álcázott liberális, LMBTQP propagandakiadvány
terjesztésében, hiszen a botrány kirobbanása után az azonnali elhatárolódás helyett az alábbi közleményt adták ki:

“Mi, a Pagony, úgy hisszük, hogy minden ember egyenlő, és mindenki egyenlő elbánást érdemel. Ezen elv mellett mindenkor kiállunk, és elutasítunk minden uszító, gyűlöletkeltő tartalmat és megnyilvánulást. [Úgy látszik, a tradicionális értékrend elleni uszítást és gyűlöletkeltést sajnos nem utasítják el… – szerk.]  Világnézeti, ideológiai szempontokat nem érvényesítünk, amikor eldöntjük, milyen könyvet forgalmazunk.”

“Tekintettel arra, hogy a gyermekeink egészséges lelki-szellemi fejlődéséért dolgozó könyvesboltnak kutya kötelessége lett volna levenni a polcról az említett könyvet, ám a Pagony ezt nem tette meg, mi úgy éreztük, hogy figyelmeztetnünk kell a szülőket, nehogy váratlanul és akaratlanul olyan kiadványt vegyenek meg, ami káros gyermekükre.” – mondta Kónyi-Kiss Botond.

“Továbbra is követeljük, hogy a Pagony könyvesbolt vegye le kínálatából a Meseország mindenkié című propagandakiadványt, és kérjen bocsánatot a magyar gyerekektől és szülőktől.”

Orbán Viktor miniszterelnök nagyon helyesen azt mondta pénteki interjújában, hogy “el a kezekkel a gyermekeinktől”. Barcsa-Turner Gábor, a HVIM vezetője ezzel kapcsolatban kifejtette:

“Mi, a HVIM ezt azzal egészítjük ki, hogy el a kezekkel a meséinktől is! A mesék azok a hagyományos világképet lefestő, a tiszta idealizmust, a helyes emberi viselkedési mintákat, a bűnöket és erényeket bemutató irodalmi művek, amiknek a segítségével a gyermekeinket a normális, egészséges értékekre neveljük. A meséket megrontani súlyos, emberiség elleni bűncselekmény!”

Alább közzétesszük a HVIM által is használt plakátot, hogy esetlegesen más is használhassa. A plakát képként letölthető innen:


Képek a leragasztott kirakatokról Budapest több helyszínén, Székesfehérváron és Sopronban:

(Forrás és képek: szentkoronaradio.com)

További híreink

AFD: ne fizessünk migránstámogató szervezeteknek!

Kemény János

Az ukrajnai háborúból való kimaradást kezdeményezte a V4-ek védelmi bizottsági ülésén Novák Előd

Irányi Dániel

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben