2022. szeptember 27., kedd
Magyar Jelen
HírekKiemeltSzórakozás

A játékipar sem menekül: jön az első “transz karakter” a Fortnite-ba

A v21.50-es frissítés Dreamer-t hozza magával, ezzel pedig először kerül “transz karakter” a Fortnite-ba – derül ki egy Twitter bejegyzésből, amiben látható továbbá néhány „klasszikus” LGBT jelkép és szimbólum, ide értve az ellopott, kisajátított szivárványt is.

A karakter neve Dreamer, vagyis Álmodozó lesz, aki egy kopasz nő, meg egy rasztás néger társaságában érkezik, de minden bizonnyal elviszi majd a show-t a többi karakter elől. Még róla elnevezett bajnokság is indul. Saját tárgyakat is kap, ami az „item shopon” keresztül lesznek elérhetőek.

Nem eredeti kreáció 

A karakter nem a játék készítőinek saját ötlete, korábban már debütált a silányul megírt, feminista Supergirl című sorozatban. Ám a széria végül belebukott a fehérellenes identitáspolitikába, a tömény propagandába, és az ingerlő karakterekbe. Dreamert azonban nem hagyhatták veszni, újrahasznosították, és most itt van a Fortniteban. Egy online játékban, mellyel főleg kisgyerekek, és tizenévesek játszanak, ami egyértelmű jele annak, hogy a propaganda már kifejezetten a legfiatalabbakat célozza meg, üzeneteit vidám, színes, játékos keretbe bújtatva.

További híreink

“Elég volt a kampányokon áthúzódó beruházási ígéretekből!”

Faragó Dániel

A takaró alatt bújt el a rendőrök elől a háromszorosan körözött ózdi férfi

Szabó Norbert

Niedermüller Péter akkor is adót emel, ha a kormány megtiltja

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben