16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Humor Kiemelt

A Jobbik máris összeveszett Gyurcsányékkal Szabolcs megyében

Nem telefonon, hanem az előválasztási küzdelmek elől hívnák vissza egymást a Jobbik és az MSZP-DK jelöltjei a Mátészalka központú szabolcsi 5. választókerületben. A szocialisták azzal vádolják Földi Istvánt (Jobbik), hogy megtévesztette az Előválasztási Bizottságot azzal, hogy elhallgatta: jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt eljárás indult ellene.

A bizarr paktumok után a helyzet úgy néz ki a körzetben, hogy a DK és az MSZP Papp Ildikót támogatja, vele szemben áll Földi István és a többi liberális szervezet.

A kabaréba illő torzsalkodás újabb említésre méltó fejezete, hogy előkerült egy hangfelvétel is. A felvételen az hallható, hogy egy aláírásgyűjtés alkalmával Mátészalkán egy érdeklődő a helyi viszonyokról faggatta a DK aktivistáját. A DK egyik helyi párttagja arról beszél, hogy a Fidesz segíti az előválasztáson a DK által is támogatott MSZP-s jelöltet, méghozzá úgy, hogy a kormánypárt mozgósítja a szimpatizánsait, hogy a Jobbik és az MSZP jelöltje közti ellenzéki előválasztáson a szocialista politikusra voksoljanak.

A DK és az MSZP is azt nyilatkozta, hogy fogalmuk sincs erről és természetesen nem ismerik az ügyet. A Jobbik mindenesetre felszólította az MSZP-t a jelöltjének visszaléptetésére.

Az MSZP válaszul szintén felszólította a jobbikos jelöltet, hogy tisztázatlan ügyei miatt lépjen vissza. Földit még polgármestersége ideje alatt elkövetett hűtlen kezeléssel vádolják, a szocialisták szerint ez

csorbítja az előválasztás tisztaságát…

A Jobbik a Telexnek tagadta a vádakat, azt írták hogy a híresztelésekkel ellentétben “nem egy, a bíróság által kiszabott szabadságvesztése került felfüggesztésre, hanem magát az eljárást függesztették fel.”

A felfüggesztés ebben az esetben azt jelentette, hogy megállapították a bűncselekmény elkövetését, de mivel a pénzt később visszafizették, különös méltánylással az eljárást felfüggesztették, miután Földi a határozatnak megfelelően befizetett 300 ezer forintot egy általa választott civil vagy egyházi szervezetnek, írja a lap.

“Előre lehetett tudni, hogy a balliberális gittegyletek nem lesznek képesek még egy előválasztást sem tisztességesen lebonyolítani, az általuk formált hamis egység csupán arra szolgál, hogy ismét Gyurcsányt juttassák hatalomba”

– mondta lapunknak Apáti István a Mi Hazánk alelnöke, aki ismételten ebben a körzetben fogja megmérettetni magát 2022-ben.

Hozzátette, hogy a balliberális ellenzéknek nem a Fidesz leváltása a célja, hanem az, hogy egy esetleges siker után a remélt koncokért egymás torkának eshessenek. Apáti szerint a most zajló sárdobálás után józan parszti ésszel nem az következik, hogy a ezek a pártok képesek lesznek együtt kormányozni. A korrupciót és a mutyizást mind a két nagy tömb a politika részének tekinti. Ezzel a felfogással a lehető leghamarabb le kell számolnia egy magára valamit is adó kormánynak – tette hozzá.

“A Mi Hazánk az egyetlen ellenzéki párt, amely mind a 106 körzetben önálló jelöltet fog indítani a balliberális nemzetrontók és a Fidesz korrupt rendszere ellen”

-zárta gondolatait a Mi Hazánk alelnöke.

További híreink

Nyilvános adatbázis létrehozását kezdeményezi a Mi Hazánk a szexuális bűnözőkről

Dunai Tibor

Szijjártó szerint “nem veszélyes”, ha a kínai kommunista állam egyeteme diplomataképzést tart Magyarországon

Irányi Dániel

Letette a hivatali esküt Andrzej Duda újraválasztott lengyel államfő

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen