15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

A kormány 2022-ig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet

A kormány arról döntött, hogy az országgyűlés őszi ülésszakának kezdetén a lehető leggyorsabban napirendre fogják tűzni a veszélyhelyzet meghosszabbítását. 

Az indoklás szerint erre a járvány elleni további hatékony védekezés és gyors reagálóképesség érdekében van szükség. Emlékezetes Orbán Viktor korábbi nyilatkozata, mely szerint az oltások tömeges beadása majd mindent meg fog oldani.

A veszélyhelyzet meghosszabbítása egyúttal az oltatlanok diszkriminációjának meghosszabbításával is jár.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ  tudatta, hogy a mostani hosszabbítás a tervek szerint 2022. január 1-ig tartana. Arról egyelőre nem tudattak semmit, hogy terveznek-e további szigorításokat, vagy lezárásokat.

Mint ismert, az Országgyűlés legutóbb májusban hosszabbította meg a törvény hatályát, ezzel a veszélyhelyzeti rendeletek hatálya az őszi parlamenti ülésszak első napját követő 15. napig tolódott ki.

(illusztráció:nol)

További híreink

Országos tisztifőorvos: új szakaszába ért a járvány

Szabó Norbert

Szembe jön a valóság: csődöt mond a multikulti

Kemény János

A Magyar Orvosi Kamara további szigorítások bevezetését javasolja

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen