7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
Hírek

A kormány és a balliberális ellenzék is magyarellenes – tüntetés a Várban

Vékony Csongor, Mi Hazánk budapesti elnöke elmondta: tisztán látjuk, hogy kik a nemzet ellenségei, a szólásszabadság nekik addig addig terjed, amíg azt mondjuk, amit ők. Férgek ők, akik a nemzet testét rágják, és más istent szolgálnak – fogalmazott Vékony Csongor, a Mi Hazánk budapesti elnöke mai fáklyás tüntetésükön a Sándor-palota előtt. Az alábbiakban Ábrahám Barnabás tudósítását olvashatják a Kuruc.info-tól:

De nem csak ők a képmutatók, hanem a megalkuvó, álnemzeti kormány is. A Fidesz egy identitás nélküli, szemfényvesztő, populista párt. Követeljük, hogy a magyar emberek helyett a válság haszonélvezőit adóztassák meg! A haszontalan kiadásokat, a multik támogatását szüntesse meg a kormány!

A magyar föld nem lehet külföldi tulajdonban, fel kell számolni a függőséget! Önálló, észszerű energiapolitikát akarunk! Olyan bankrendszert akarunk, amely a legkevésbé függ a külföldi spekulánsoktól! Követeljük a végrehajtó maffia felszámolását!

Pércsi Viktória, a Mi Hazánk Ifjainak alelnöke rámutatott: a fiatalok is érzik a megszorítások terheit. Látjuk a szüleink aggodalmát, hogy étel legyen-e az asztalon, vagy a számlákat fizessék be. Mit fog tenni a fiatalokért a kormány? Mind a Fidesz, mind a balliberális oldal a sárdobálás szintjére zülleszti az oktatás kérdését is. Hagyják abba a diákok és a tanárok kihasználását, mert Magyarország nem egy játszótér! – követelte.

A Mi Hazánk nem csak rámutat a problémákra, de megoldásokat is nyújt, amelyeket a kormány nem fogad meg. Pl. a digitális adó, amellyel az óriás techcégeket lehetne megadóztatni. Azért vagyunk ma itt, hogy megmutassuk, hogy minket nem lehet elhallgattatni. Változásokat viszont csakis együtt érhetünk el, mert minden magyar felelős minden magyarért – zárta szavait.

Lantos János, a Munkaügyi Kabinet vezetője kijelentette, hogy a kormány szisztematikusan leépíti a magyar munkaerőt, és szándékosan tartja alacsonyan a béreket. Orbán Viktor miért fogta be füleit, amikor a Mi Hazánk válságkezelésről beszél? Fizessenek a nyerészkedők, a globalista spekulánsok a mesterséges válság miatt, de ne a magyar emberek!

Önrendelkezés helyett kiszolgáltatják az embereket a nemzetközi tőkének, álháborút folytatnak csak, miközben nem érdekli őket a magyar dolgozók sorsa. A multikat rá kell bírni arra, hogy ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért fizessék, amit egy franciának vagy németnek. A csüggedés és az apátia helyett vezessen minket egy szebb idea, ahol munkaalapú társadalom honol! Küzdelemre szólítunk titeket, fel a győzelemre egy boldogabb Magyarországért! – buzdított.

Toroczkai László szóvá tette, hogy az illegális migráció, amivel sorozatosan nyer a Fidesz, ugyanúgy folytatódik. A fegyveres bűnbandák érkezése fokozódik, tegnap már egy bolgár határőrt is agyonlőttek. A magyar kormány pedig csak taxiztatja az illegális migránsokat. A migránsok Magyarországon csak azért nem akarnak élni, mert alacsonyak a fizetések, magasak az árak, nem a kormány véd meg minket – hangsúlyozta.

Úgy ítélte meg, hogy a mostani gazdasági lépések és a rezsi körüli politika is egy ilyen szemfényvesztés. Nem fejlesztették a rendszereket, az energia korábban a rezsicsökkentett árnál is lehetett volna olcsóbb. A Mol minden idők legnagyobb profitját teszi zsebre, amíg a kis magánkutak tönkremennek – hívta fel a figyelmet. Mi azt szeretnénk, hogy ne hazudjanak, ne trükközzenek a magyar népnek. Miközben a Mol gigantikus összegeket kaszál, addig a kormány a jövedéki adón, amit az EU szabályoz, így Brüsszelre mutogatnak. A Brüsszel elleni politika szintén egy látszat-szabadságharc – szögezte le a Mi Hazánk elnöke, hozzátéve, a rendszerhasználati díj körüli trükköket is fel kell tárnunk, ami a nemzetgazdaság hiánya miatt van, hiszen bajban van a magyar gazdaság, elmulasztották a nemzetgazdaság kiépítését. Orbán Viktor a parlamentben nyíltan elismerte, hogy ilyen viszonyok mellett is a globális nagyvállalatokra akar építeni. Nem akarják, hogy a globális nagyvállalatokat megadóztassák, mert ide akarják csábítani ezeket a vállalatokat. A jövőben sem akarnak ezen a gazdaságpolitikán változtatni. Az ársapka egy gigantikus átverés, amely árt a magyar kisvállalkozásoknak, de a multiknak nem. Ki fogja kártalanítani azokat a magyarokat, akik nem kérték a Covid-oltást? Ki fogja kártalanítani a magyar mezőgazdaság szereplőit, a kis benzinkutak tulajdonosait? – sorolta.

A multik építésénél a termőréteget legyalulják, hogy arra húzzák fel az épületeket, miközben a magyar mezőgazdaságot kellene fejleszteni. A Mi Hazánk Mozgalomnak van alternatívája, amit az emberek tudomására kell hozni, hiszen a Fidesz elhiteti a magyarsággal, hogy nincs jobb lehetőség, csak ők. A kormány elhiteti velünk azt is, hogy NATO-kötelezettség miatt támogatnunk kell Ukrajnát. Ez sem igaz, hiszen Ausztria is semleges ország. A turult ledöntő ukrán politikusokat is ki kellett volna tiltani az országból. Nincs más lehetőség, mint a Mi Hazánk, mint a valódi szabadságharc, mert a kormány 100 százalékban teljesíti a brüsszeli akaratot.

Egy nemzeti kormány, ha nemzeti ügyeket akar képviselni, akkor úgy tesz. Nem fizet be az EU-nak, ha azok zsarolják az országot, nem taxiztatja a migránsokat, hanem hazazavarja őket, a magyar kisvállalkozókat képviseli. Nem ársapka kell, hanem elvenni a multik kedvét attól, hogy ekkora árréssel dolgozzanak. Miért nem vezetik be a digitális adót, amely a nagy techcégeket adóztatnák meg? Ausztriában ezt is meglépték, a vállalatok pedig fizetnek. A kormány és a balliberális ellenzék is magyarellenes, legyen szó akármilyen gazdasági vagy társadalmi kérdésről. Köszönöm mindenkinek, akik mellettünk állnak, akik eljönnek a rendezvényeinkre tiltakozni. Köszönöm, hogy ma is itt vagytok! Fel a győzelemre! – zárta szavait.

Hangulatvideó az eseményről:

A tüntetés után Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője volt a Hír TV vendége, ezt a beszélgetést is megtekinthetik:

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben