5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

A kormány meghátrált- eltörlik a védettségi igazolványokat és a maszkviselést

A járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik, ezért kivezetik a járványügyi korlátozásokat, hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, kivezetik azt a szabályt is, ami lehetővé teszi, hogy a munkáltató előírja a kötelező oltást, de kivétel az egészségügyi és szociális terület- közölték Kormányinfón.

Gulyás és a kormány bejelentése nem nevezhető meglepőnek hiszen a választások közeledtével sorra jelentek meg azok a felmérések, amelyek a kötelező oltást elutasítók táborának, ezzel párhuzamosan pedig a Mi Hazánk szavazóbázisának növekedését mutatták ki.

Egy hónap alatt 59%-ra nőtt a kötelező oltást elutasítók aránya- erősödik a Mi Hazánk is

A közvéleményben annyira felülkerekedett az oltatlanok zsarolásának és a gyerekek beoltásának elutasítása, hogy az utóbbi néhány napban már a balliberális ellenzék is szavazóbázist és megszerezhető mandátumokat látott bennük, így Jakabék is hirtelen fordítottak a politikájukon- nem először.

Kivezetik a védettségi igazolvány használatára vonatkozó szabályokat is. Az egészségügyi veszélyhelyzetet viszont fenntartják a lehetséges hatodik hullám veszélye miatt- közölte Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Gulyás azt is megerősítette, hogy az állami iskolákban is eltörlik a tanárok kötelező oltását.

A miniszter ugyanakkor arról már nem beszélt, hogy a kényszeroltottak és az oltások miatt megbetegedők kapnak-e valamilyen kártérítést, illetve vállal-e értük felesősséget az állam, ahogyan ezt Lengyelországban teszik.

Arról sem esett szó, hogy azok akiket az oltás elutasítása miatt rúgtak ki kapnak-e valamilyen kártérítést, visszamenőleges fizetést, de Gulyás Gergely érdemben az eddig kirúgott egészségügyi dolgozókról sem ejtett szót. Ezen a területen –

az egészségügyben továbbra is érvényben maradnak a diszkriminatív intézkedések.

Transzparens a Mi Hazánk tüntetésén

 

További híreink

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

Több ezres tüntetés kezdődött a Covid-korlátozások ellen Kínában

Magyar Jelen

Megújítani mindent Krisztusban – Szász Péterrel beszélgettünk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben