20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A koronavírus válság egy könyvelő szemével

Manapság mindenki a koronavírusról beszél, és nem is feltétlenül csak az egészségügyi veszélyeiről, hanem a korlátozások miatt tapintható gazdasági hatásokról. Erről beszélt portálunknak Angelika, Buda környéki könyvelő.

Bár természetesen azt mondja, tevékenysége lényegében nem változott a járványt megelőző időszakhoz képest, de azért a kérdés összetettebb. A munka továbbra is a könyvelés, de ő már január 1-én átállt a teljes online ügyintézésre, így kissé elébe is ment a folyamatoknak, erre ma már rengeteg lehetőség van, “felhő alapú online iroda”, a különböző programoknak is léteznek ilyen kiegészítései, amivel teljesen online módon, személyes találkozás nélkül le tudják bonyolítani az anyagok átadását.

A bevallások és a különböző adatszolgáltatások már régóta elektronikus formában vannak

– emelte ki.

Egy helyen van fennakadás, amikor az embernek ellenőrzésre kell személyesen befáradnia, azt mondja, volt ilyen az ügyfélkörében, azt elhalasztották a járvány végéig. De állítja,

nyilván az ügynek a sürgősségétől függ, a hatóság hogy dönt ebben.

Érdeklődtünk, milyen visszajelzéseket kap az ügyfeleitől, mire elmondta, rendívül színes az ügyfélköre, igazából vannak olyan ágazatban tevékenykedő ügyfelei, kiket pozitív, és vannak, kiket negatív irányban érint a járvány. Azt tapasztalja, a vendéglátós szakmában dolgozókat nagyon negatívan érinti. Annyi kivétel van, hogy például az éttermek át tudnak állni a kiszállításra, de a kávézók jóval nagyobb bajba kerültek.

(forrás: vg.hu)

Szintén rosszul érinti az építőiparban dolgozókat, ugyanakkor reménykeltő folyamat állapítható meg az online kereskedelem, honlapfejlesztés, szoftverfejlesztés területén, nagyon hasznos, hogy az érintett ágazatokat próbálja a kormány is segíteni különböző kedvezményekkel. Viszont kiemelte, most lesznek a járulékfizetési határidők, úgy fogalmazott:

ezeket még próbáljuk bogozni, mi, hogy lesz…

A kormány gazdaságvédelmi akciótervéről azt mondta, alapjában véve jónak tekinti az irányt, hogy lehetőleg ne álljanak le teljesen a különböző cégek, már ami a munkavállalókat illeti, hogy csökkentett módban, de mégis tudjanak dolgozni. Helyesnek tartja a járulékok és a KATA felfüggesztését, főleg, amely kisvállalkozásokat is érint.

Ezzel szemben viszont úgy látja, bővíteni kellene a jogosultak körét.

Több olyan visszajelzést kapott, hogy az építőiparban bizonyos szakmák érthetetlen

módon kimaradtak a taxatív felsorolásból.

Tehát felül kéne ezt vizsgálni, hogy minden egyes ágazatban, mindenki, aki visszaesést tapasztal, az belekerüljön – hangsúlyozta.

De úgy látja, egyelőre várnunk kell, mert a legutóbbi kormányrendelet a források átcsoportosításáról szólt, ezekből még nem derül ki, hogy a forrásokhoz a különféle vállalkozások hogyan, milyen mértékben juthatnak hozzá. Végül elmondta, szerinte még több állami beruházásra van szükség, és a gazdasági szereplők generális támogatása, amelyek mindenkire vonatkoznak.

Egyébként pedig felhívta a figyelmet, bárkinek szívesen ad tanácsot, segítséget.

További híreink

Pert indítanak Gulyás Mártonék ellen

Kemény János

A Fidesz leszavazta, Toroczkai újra szorgalmazná Budaházyék közkegyelmét- a Mi Hazánk tüntet a gyalázatos ítélet ellen

Faragó Dániel

Ismét egy techóriás javára ítélt az Európai Unió Bírósága

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben