28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A kötelező oltás helyett a rabszolgatörvény körüli gondokkal foglalkozzon a kormány!

– Emlékezhetünk rá, 2018-ban óriási port kavart az úgynevezett túlóratörvény, hétköznapi szóhasználatban a rabszolgatörvény megszavazása, amelyet a Mi Hazánk Mozgalom nem támogatott. Emlékezhetünk arra is, hogy a külföldről vezényelt balliberális, globalista pártok és csoportosulások tüntetésekbe kezdtek, néhol bohózatba illő jeleneteket láthattunk, emlékezzünk Kunhalmi Ágnes emlékezetes ajtónak futására, de ami a lényeg, ez az egész teljesen hiteltelen volt – fogalmazott sajtótájékoztatóján Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének elnöke.

– A balliberális globalista oldal éppúgy kiszolgálója a multinacionális vállalatoknak, mint a jelenleg regnáló uram-bátyám NER-nek nevezett rendszer. Márpedig, és ezt nem lehet elég erőteljesen hangsúlyozni, a rabszolgatörvényt a kormány éppen a multinacionális cégek szája íze szerint fogalmazta, azoknak a kedvében járt, akiknek kedvében a balliberális globalisták is járnak, így hát ebben nincs érdemi különbség köztük! Ezt mindenképpen ki kell mondani – fűzte hozzá.

Lantos szerint ráadásul azóta szép csendben el is felejtették az egészet, ők viszont nem felejtik, és lám, éppen erre a rabszolgatörvényre hivatkozva állt elő most az a helyzet, hogy számos autóipari multinacionális cég akarja megfizettetni a lezárások árát a dolgozókkal. Mint mondta,  ezért álltak ki múlt héten mellettük és az őket támogató Vasas Szakszervezeti Szövetség mellett.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint két fő probléma van az egész alapállással és a rabszolgatörvénnyel, melyet természetesen ők nem tartanánk a továbbiakban hatályban.

– A hivatalos propaganda az volt, hogy ez igazából a munkavállaló érdekét szolgálja, hiszen megvan a lehetősége arra, hogy ha akar, önként túlórákat vállaljon, de mi pontosan ismerjük a mai magyar valóságot, sőt, az elmúlt 30 év valóságát, tehát tudjuk, ez egy álomvilág.

Mivel a magyar munkavállalóban nagyon sok helyen nem partnert, hanem csak úgynevezett humán erőforrást, tehát eszközt látnak, így ki az a bolond, aki azt gondolja, hogy van reális lehetősége nemet mondani retorziók nélkül egy-egy túlórára? Aki ilyet állít, vagy nem dolgozott még egy percet sem, vagy hazudik

– nyomatékosította.

– A másik hatalmas probléma, hogy eleve elfogadhatatlannak tartjuk azt a helyzetet, hogy csak túlórákkal lehessen normálisnak nevezhető bért keresni, gondoljunk csak akár a börtönőrökre, akiknek az alapbére körül-belül 160 ezer forint, és úgy tudnak elfogadható fizetést hazavinni a hónap végén, ha 300-400 órákat dolgoznak egy hónapban, annyit vannak bent, akár a rabok, nincs rendes szabadidejük, és ez csak egy példa volt a sok közül.

Ezért a mi alapelvünk és célunk az, hogy normális, brutális túlóráktól mentes munkaidőben kell tisztességes béreket adni a magyar embereknek, ezen kellene munkálkodni, mert csak ez vezethet el minket egy valódi, munkaalapú társadalomhoz, ahol a magyar munkavállaló érték, nem pedig kizsigerelhető, eldobható eszköz

– fejtette ki.

Zárógondolatként hozzátette, a zsarolás és a kötelező oltás helyett ezzel kellene foglalkoznia a kormánynak.

További híreink

Előzetesben a csepeli késes gyilkos

Kemény János

Szent Istvánt és Gizellát gyalázó graffitit fújt fel egy veszprémi civil szervezet

Irányi Dániel

A brazil elnök beveti a hadsereget az erdőirtások ellen

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben