13.8 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A magyarok kevesebb mint 15 százaléka oltatná be magát

Alig minden hatodik ember oltatná be magát Magyarországon – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal által publikált közvélemény-kutatásából.

December elején a megkérdezetettek több mint egyharmada határozottan elutasította a vakcinát, miközben alig 14,9% nyilatkozott úgy, biztosan beoltatná magát.

A szakértők ezzel szemben azt szeretnék, ha a lakosság legalább 60 százaléka megkapná a vakcinát, mert szerintük csak így lehet sikeresen visszaszorítani a járvány terjedését.

A kutatás szerint a 64 év felettiek és a felsőfokú végzettségűek tervezik leginkább, hogy beoltatják magukat. A munkanélküliek, a fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek pedig a legelutasítóbbak.

Viszont az elutasítók aránya egyik csoportban sem éri el az 50 százalékot.

Az oltáshoz való hozzáállást főleg a vakcina biztonságosságáról alkotott kép befolyásolja

– áll a KSH kutatásában.

A megkérdezettek több mint a fele egyáltalán nem, további egynegyede alig veszi figyelembe az oltásellenes, oltásszkeptikus csoportok véleményét.

A közösségi médiában terjedő információk a megkérdezettek 60 százalékát befolyásolják, míg a kormányzati kommunikáció és a sajtóban megjelenő információk a válaszadók kétharmadát.

További híreink

Ócska trükkökkel próbálják meg átverni a munkanélkülieket

Dunai Tibor

Mondjanak le Kárpátaljáról, ha nem tudják megvédeni az ott élőket

Faragó Dániel

„Kártevő gondok? Van megoldás!”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen