23.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

A Melbourne-i iskolák követelik: töröljék el az anya és apa megszólítást, mert “kirekesztő”

A Melbourne-i iskolák egymás után állnak ki az “anya” és “apa” megszólítás ellen, ugyanis meglátásuk szerint az “kirekesztő” az “LGBTQ-családokkal” szemben – írta meg a Daily Mail.

Követelik továbbá az uniszex wc-k és a gendersemleges sportcsapatok létrehozását, valamint az iskolákban a szivárványos zászló kötelező kitűzését.

A legelvetemültebb iskolák már arra ösztönzik a tanárokat és a tanulókat,

kerüljék az “anya”, “apa”, “barátnő” és hasonló megnevezéseket, ezeket cseréljék le megfelelő, “gendersemleges” szavakra, mint a “szülő” és a “partner”, esetleg “párom”.

A kezdeményezés az Észak-nyugati Melbourne Elsődleges Egészségügyi Hálózattól ered. Az nem világos, hogy egy egészségügyi hálózatnak mi köze a gendermozgalmakhoz.

A Hálózat szerint egyébként ez a kampány nem a normális szülők ellen irányul, hanem a “bántalmazás ellen”, ugyanis meglátásuk szerint,

ha az anya és apa megnevezés az elfogadott, azzal a “szivárványcsaládokban” felnövő gyermekeket bántalmazásnak tesszük ki.

A biztonságos környezet az iskolákban olyasvalami, amit minden gyermek megérdemel. Ott nincs helye bántalmazásnak, vagy diszkriminációnak – indokolta a Hálózat igazgatója, Chris Carter.

Egy “nem meghatározható nemű” gyermek édesanyja üdvözölte a döntést.

“Az ilyen kezdeményezésekre szükség van annak érdekében, hogy az olyan gyermekek, mint Jax, ne legyenek kitéve bántalmazásnak”

– mondta a lelkes liberális szülő.

Egy középiskola igazgatója, Colin Bourke szintén kiállt a kezdeményezés mellett, ugyanis, mint mondta, az iskolákban “tombol a homofóbia” a diákok körében.

További híreink

Donald Trump szerint Szerbia és Koszovó megállapodott a gazdasági kérdésekben

Kemény János

Bill Gates lecsapna a TikTokra

Szabó Norbert

Szorgos kezű migránsok varrják a maszkokat, törülközőket Zomborban

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen