14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A Mi Hazánk javaslatára csökken az építményadó Zalaegerszegen

Számos, a vendéglátóipar terheinek csökkentését célzó javaslat közül az építményadó mérséklését is jóváhagyta Zalaegerszeg közgyűlése, elfogadva ezzel a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezését. A város ezen túl döntött a bérleti díjakról, valamint a teraszok után járó használati díjak felfüggesztéséről is.

A Mi Hazánk javaslata alapján döntött a zalaegerszegi önkormányzat a helyi vendéglátóipari ingatlanok és szálláshelyek építményadójának csökkentéséről. Balaicz Zoltán polgármester közösségi oldalán tette közzé a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozók megsegítését célzó határozatokat. Ebből kiderül, a 2021-es évben minden zalaegerszegi vendéglátóipari ingatlan és szálláshely építményadóját csökkentik az év első öt hónapjának megfelelő összeggel, hogy ezzel is hozzájáruljanak a túlélésükhöz. Ez összesen 220 ingatlant érint.
Az építményadó mérséklésére tett javaslat megtétele mellett a Mi Hazánk Mozgalom támogatott minden, a vendéglátóipar megsegítését célzó kezdeményezést. A közgyűlés döntött egyebek mellett arról is, hogy idén nem emelkedik sem a vásárokon és piacokon alkalmazott területhasználati díj, sem a helybiztosítási díj, sem a helypénz, sem az óvadék mértéke, sem a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díja.
Ezen túl a vendéglátóipar és egyéb szektorok nehéz helyzetére való tekintettel az önkormányzat június 30-ig teljes mértékben elengedi a városi tulajdonú helyiségekben működő vendéglátóhelyek és a kormányrendeletben felsorolt egyéb szektorok bérleti díját, továbbá szintén erre az időszakra teljes mértékben elengedi a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület használati díjakat is.

További híreink

Magyarország 2020: megvették, futtaták, kizsákmányolták, megalázták

Szabó Norbert

Váratlan csőtörés semmisített meg dokumentumokat Borkai ügyvédjének irodájában

Szabó Norbert

Zsidó és muszlim mészárszékek Magyarországon (videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben