7.4 C
Budapest
2021. március 4., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

A Mi Hazánk kiáll a Turul-szobor mellett (videó)

A Mi Hazánk közleményben tudatja: meg fogja akadályozni a Turul szobor esetleges elbontását.

“A Mi Hazánk Mozgalom elutasítja a magyar társadalom revolverezését!

Az elmúlt időszakban szomorúan tapasztalhattuk meg ismét, hogy a balliberális véleményformáló oldal hogyan próbálja meg besározni a magyar történelem eseményeit, szimbólumait.
A hegyvidéki Turul-szobor körül folyó vita nem újkeletű, ezért a Mi Hazánk Mozgalom most témazáró, tiszta beszéddel kíván véget vetni ennek a folyamatnak.
A Turul–szobor a magyarság ősi szimbóluma, nemzeti jelképünk, és mint ilyen a magyarság továbbélésének, túlélésének és megmaradásának jelképe. Ugyanígy a Turul-szobor, mint világháborús emlékmű a magyar háborús sorstragédia felett az élet győzelmét hivatott hirdetni, illetve a világháborús magyar katonai áldozatvállalásra emlékeztet.
Álláspontunk szerint a balliberális oldal és a hozzá kapcsolódó szélsőbaloldali kultúrharcos attitűd most is a valódi politikai teljesítmény helyett, az egészséges többségi magyar társadalom nemzetpolitikai emlékezetét revolverezi, szélsőséges sérelempoolitikai hangulatkeltéssel.
A Turul-szobor elbontásának felmerülő lehetőségét ezért ellenezzük, és annak esetleges bekövetkeztét minden rendelkezésre álló eszközzel meg fogjuk akadályozni.”

További híreink

Az ördög ügyvédje: Polt, kapj el, ha tudsz!

Avar Álmos

Elfogták a rendőrök a galgagutai gyilkosság gyanúsítottját

Dunai Tibor

50 milliárd forintra pályázhatnak mikro-, kis- és középvállalkozások

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben