5.3 C
Budapest
2022. november 28., hétfő
Magyar Jelen
BelföldKultúra

A Mi Hazánk politikusai is előadást tartanak a Magyarok Országos Gyűlésén

Nemzetvédelmi Szabadegyetem, lovas bemutató, táncház, mesejurta. Idén 8. alkalommal rendezik meg a Magyarok Országos Gyűlését Ópusztaszeren.

A Zrínyi Baranta SE és a Védett Társadalom Alapítvány várja a magyarsággal közösséget vállalókat a VIII. Magyarok Országos Gyűlésére, 2022. augusztus 6-7-én, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Méltó helyszínen, 800 évvel az Aranybulla kiadása után ismét találkozunk, hogy szerét ejtsük dolgainknak, és megtapasztaljuk, hogy „ahogy egymással bánunk, az a hazánk”. Hazánk „válságállósága” azon is múlik, hogy az elmúlt években meggyengült magyar közösségek újra erőre kapjanak és egyre több embert vonjanak be a tevékenységükbe. A Magyarok Országos Gyűlésének az a fő célja, hogy a működő közösségek bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt, új tagokra és új együttműködésekre tegyenek szert. A rendezvényen a Nemzetvédelmi Szabadegyetem öt tematikus sátrában 250 előadó beszél politikáról, biztonsági, ökológiai, gazdasági kérdésekről és a magyar történelemről. A Magyarok Országos Gyűlése kézműves vásárnak, gyermekfoglalkoztatóknak, koncerteknek, kiállításoknak, hagyományőrző bemutatóknak, haditechnikai és harcászati bemutatóknak, a gyógyító falunak, borszínháznak, színjátszó csoportoknak, élőképeknek, a magyar iskolák találkozójának és a magyar közösségek bemutatkozásának is otthont ad.

A Nemzetvédelmi Szabadegyetem nagytermében “fő műsoridőben”, szombaton utolsó előadásként 17:30-tól Schiffer András ügyvéd és Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője Volt-e igazi rendszerváltás 1990 után? Mi az elmaradás oka? Mi a megoldás? címmel beszélget. A Nexus TV Sátorban szombaton 11:00-tól Bartha Barnával, a Mi Hazánk Nemzetpolitikai Kabinetjének elnökével és Szakács Árpád könyvkiadóval Kovács-Nemes László beszélget Great Reset előtt, határon innen és túl címmel. A Történelem Sátorban vasárnap 12:30-tól Bartha Barna, Kolek Zsolt (újságíró, ma7.sk, Felvidék) és Rácz Szabó László (Zenta volt polgármestere, Délvidék) tart előadást az erdélyi, a felvidéki és a délvidéki magyarság megpróbáltatásai a Trianoni diktátumtól máig címmel.

A két napos eseményen kicsik és nagyok egyaránt számtalan időtöltés közül választhatnak.

A programokat itt lehet böngészni.

Kiemelt kép: Baravidi Studio / YouTube

További híreink

Mi is az adventi időszak?

Magyar Jelen

Fegyelmi eljárást kezdeményeztek a Budaházyékat elítélő bíró ellen

Magyar Jelen

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben