3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt

A Mi Hazánk tiltakozik a keresztényellenesség ellen

– Egyedül a Mi Hazánk Mozgalom tiltakozott a tavasz folyamán a Népszava durván keresztényellenes karikatúrája ellen, most is egyedül tiltakozunk az ellen, hogy a Magyar Újságírók Országos Szövetsége különdíjjal jutalmazta ezt a förmedvényt– jelentette ki Lantos János, a párt választókerületi elnöke a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) székháza előtt.

Lantos szerint a MÚOSZ ezzel a Chalrie Hebdo szintjére süllyedt. Az ugyanis nem csupán az iszlámot, hanem a kereszténységet is rendszeresen gyalázza. Mint mondta, az teljesen természetes, hogy a radikális politikai iszlám jelenlétét nem helyeselhetjük Európában, civilizációnk külső ellenségének tekintjük, de az jól látható, hogy a Chalrie Hebdo besároz minden vallást és tradicionalitást, ennek a felforgató tevékenységnek sincs helye Európában, ha úgy tetszik, ők a belső ellenség.

A Mi Hazánk politikusa ezután bemutatott néhány karikatúrát, melyet a Charlie Hebdo jelentetett meg, azokat összevetette a MÚOSZ által díjazottal, és egyértelmű hasonlóságot állapított meg. Ehhez a belső ellenséghez csatlakozott immáron a Magyar Újságírók Országos Szövetsége is.

(Ez a Népszava karikatúrája)

– A Mi Hazánk tiltakozik a Magyarországon tapasztalható keresztényellenes uszítás ellen, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének pedig tanácsoljuk, hagyjanak fel azzal a megtévesztő magatartásukkal, hogy nevükben hordozzák a magyar jelzőt.

Jól láthatóan semmi közük a magyarsághoz, hiszen a kereszténység elválaszthatatlan a magyarság évezredes hagyományaitól, így hát javasoljuk, változtassanak nevet. A legtalálóbb az volna, hogy Keresztény- és Magyarellenes Újságírók Országos Szövetsége – fogalmazott.
Lantos János végül kijelentette, hogy a rajzok még arra sem méltóak, hogy elégessék vagy ledarálják, ezért kidobta egy közelben lévő kukába azokat.

További híreink

Az ukránoknak szánt pénz nyomában

Kemény János

“A magyar föld nem eladó!” – Vagy mégis?

Kemény János

Végrehajtómaffia – Miért nincs napirenden a kar új elnökének megválasztása?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben