1.8 C
Budapest
2021. december 6., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Kiemelt

A MÖM hatékony ellenszere a “c-típusú” lakásfoglalóknak

László Attila MÖM-vezető a jogi személlyel nem rendelkező személyi egyesüléseknek a hivatalos szervekkel és az önkormányzatokkal történő hivatalos együttműködését szorgalmazza.

Ehhez a témához kapcsolódva az elmúlt hét folyamán két esetről is beszámoltak a mozgalom tagjai, amely során a MÖM tagjainak és a hivatalos szerveknek az együttes közreműködése vezetett eredményre.

Gádoroson a MÖM helyi tagját kereste meg több lakos azzal a panasszal, hogy Dunántúlról érkező

“fiatal” származású egyének vettek birtokba több üresen álló ingatlant,

amellyel párhuzamosan a normális lakosság számára félelmet keltő életvitelük is azonnal érzékelhetővé vált.

Az eset kapcsán László Attila MÖM-vezető ellátogatott Gádorosra, ahol a polgármesterrel történt egyeztető beszélgetést követően a település vezetője személyesen vette kézbe az ügyet. Másnap megállapításra is került a jogalap nélküli ingatlanbirtoklás tényállása, és ezt követően a rendőrség munkatársainak közreműködésével kiürítették a szóban forgó ingatlanokat.

Hajdúnánáson szintén a MÖM helyi tagját értesítette egy ismerőse, hogy az ingatlanának „bérlője” már hosszú hónapok óta nem fizeti a bérleti díjat, miközben már teljesen leamortizálta az ingatlant. A tulajdonos egyedül tehetetlennek érezte magát, mivel nem tudott megszabadulni az agresszív és támadó magatartást tanúsító, nemkívánatos egyéntől.

Bajtársunk ezt követően érkezett a helyszínre a tulajdonossal. A “kedves bérlő” három csengetésre, plusz háromszori kopogásra sem nyitott ajtót, viszont a fúrógép hangjára rögtön reagált. Kihívta a rendőröket, és hisztizve lobogtatta a bérleti szerződését és a felmondó nyilatkozatot, mely alapján már régen el kellett volna költöznie a lakásból.

A rendőrök, felmérve a helyzetet, felszólították a lakásbitorlót, hogy adja vissza a kulcsokat, és hagyja el a lakást.

Ezt követően az addig agresszív és fenyegető magatartást tanúsító illető rövid időn belül elhagyta az ingatlant.

Napjainkban a rendőrség létszáma soha nem látott alacsony mértékűre csökkent, miközben a jogsértések és az elkövetett bűnesetek száma az egekbe szökött. Ebben a kritikus helyzetben, a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében jelenthet hathatós segítséget a jogkövető állampolgárok és hivatalos szervek szorosabb együttműködése, áll a MÖM hírszolgálatának beszámolójában.

(forrás:k.info)

További híreink

Kampánycsend megsértésével vádolja román rendőrség az RMDSZ tagjait

Gabay Dorka

Sziva Balázs: “A média legalja egyszerűen képtelen elviselni a sikereinket…”

janositamas

Köd: 18 megyére adtak ki vészjelzést

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben