14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírek

A munkaadók és a munkavállalók is nehezebb helyzetbe kerülnek- a KKV szektorban megszűnik a rezsicsökkentés

Kihelyezett kormányülést tartott a kabinet Sopronban, ahol újabb gazdasági részletszabályokról döntöttek.

Az intézkedéseket extraprofitadónak nevezték el még a múltkori Kormányinfón, az azonban egyelőre nem látszik, hogy milyen eszközökkel akadályoznák meg, hogy végül ne a lakosság fizesse meg azt a közel 1800 milliárd forintot, amivel Orbánék röpke 2 év alatt terveznek.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, hogy a Magyar Közlönyben hamarosan láthatóak lesznek a részletszabályok. Ezek annyit fognak érni, amennyit betartanak belőlem de a miniszter hozzátette, hogy a kabinet folyamatosan figyelni fogja, hogy az extraprofitadó által érintett cégek áthárítják-e terheiket a fogyasztókra, majd gyorsan és keményen fellép, ha ez esetleg megtörténne -idézi az MTI.

A kormány az állami beruházások átütemezésével és halasztásával 2022-2023-ban összesen 1150 milliárd forintot takarít meg. A beruházások szüneteltetése ugyanakkor munkahelyek elveszítését és építőipari visszaesést fog hozni magával, a magyar munkavállalóknak tehát ezzel és a külföldi konkurenciák tízezreivel is szembe kell nézniük.

Mahaliák, Sampaguiták, Alejandrók tízezrei érkeznek- magyar cég hozza be a munkásokat a Fülöp-szigetekről

A rezsivédelemből az önkormányzatoknak és a gazdálkodó szervezetek nem részesülhetnek, az csak a családoké- szól a kormányzati kommunikáció, de a gyakorlatban csak papíron lehet ennyire élesen szétszálazni a szereplőket egy heterogén gazdasági környezetben.

Nagy Márton visszautalt arra, hogy a rezsicsökkentési szabályok eredetileg is a családoknak szóltak, a kormány a koronavírus-válság miatt döntött úgy 2021 végén, 2022 elején, hogy abba az önkormányzatok, valamint a kis- és középvállalatok is beléphessenek.

 

További híreink

Nem vásárolni, hanem kábítószert eladni ment az áruházba

Kiss Albert

Hősiesen védekezett a terhes nő a zaklató ellen

Szabó Norbert

Bilincsben a nagykőrösi baltás gyilkos

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben