34.4 C
Budapest
2022. július 3., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

“A negyedik hullám az oltatlanok hulláma” – állítják a politikusok

A negyedik hullám leginkább azokat fenyegeti, akik még egyáltalán nincsenek beoltva, így mindenkit – aki még ezt nem tette volna meg – arra bátorítok, hogy oltassa be magát – írta Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter. 

“Az oltás életet ment! A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, a negyedik hullám jelei már több országban érzékelhetőek, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten”

– tette hozzá Varga Judit.

Ezzel a kijelentéssel számos probléma van. Legelőször is az, hogy nem igaz. Mind az izraeli, mind az izlandi példa azt mutatja, a beoltottak megfertőződnek, és terjesztik is a vírust. Izlandon ráadásul nagyobb arányban, mint azok, akik erős immunrendszerükben bízva nem kértek a vakcinákból. A “fenyegeti” kijelentés megint csak túlzó (vagy szándékosan hangulatkeltő), hiszen a delta variáns mortalitása 0,1 százalék körül mozog!

A fideszes Zsigmond Barna Pál mélyen egyetért abban, hogy “továbbra is az oltás a megoldás”

De hát a vírushisztéria kezdete óta a tények vajmi keveset számítanak. Ezzel át is térhetünk a következő pontra, a mantra veszélyességére. Ilyen kijelentéseket hallhattunk ugyanis Izraelből és Németországból is. Joe Biden amerikai elnök szerint pedig aki nem oltatja be magát, az “feleannyira sem okos, mint amilyennek hiszi magát”. (A megjegyzés ironikus mivoltától most tekintsünk el.)

És ez miért veszélyes? Például azért, mert ez a mantra a társadalom széles körében legitimálja az olyan diszkriminatív (ráadásul teljesen indokolatlan és értelmetlen) kényszerítő intézkedéseket, mint a tömegközlekedési eszközökről, plázákból, egyetemekről való kitiltások, vagy a munkahelyről való elküldés. Az előbbieket Franciaországban és Olaszországban már gond nélkül alkalmazzák, hozzájuk igyekszik felzárkózni Németország. Az utóbbi pedig már Magyarországon is bevett gyakorlat, és a kormány kommunikációjából az látszik, hogy sajnos hazánkat teljes egészében bele kívánják vinni ebbe a globális játékba.

További híreink

“Nem hiszem, hogy oltás nélkül is élhetnénk az életünket” – nyilatkozta a Pfizer vezérigazgatója

Irányi Dániel

Új gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be Orbán

Kemény János

Újabb “sokszínűség” mellett kiálló céget támogat milliárdokkal az Orbán-kormány

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen