18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Kultúra

A nemzeti összefogás seregszemléje lesz 13 szervezet részvételével február 6-án

Horthy Miklós halálának 65. évfordulója alkalmából grandiózus, fáklyás és fehér lovas felvonulást tart, közterületi Horthy-lovasszobor állítását is kezdeményezve a nemzeti összefogás jegyében a Mi Hazánk Mozgalom, a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Betyársereg, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a HVIM, a Mi Hazánk Ifjai, az Identitesz és a Magyarok Világszövetsége. Legyen Magyarország a magyaroké!

Február 6-án, vasárnap 16 órakor kezdődik nagyszabású, ökumenikus jellegű rendezvényünk a budapesti Szent Gellért téren, röviden felszólal:

– Csuka Tamás ny. ref. tábori püspök és dandártábornok

– meglepetés: egy katolikus lelkipásztor

– Csicsai László, az első közterületi Horthy-szobornak otthont adó Kereki polgármestere

– Zetényi Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság t. elnöke

– dr. Apáti István, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője

– László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője

– Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke

– Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke

Megtekinthető lesz az újbudai Szent Gellért térre kezdeményezett Horthy-mellszobor gipszmintája és a Szent Korona másolata. Közreműködik Vári Kovács Péter, Sziva Balázs és Kovács Richárd (Romer), valamint a lovas hagyományőrzők, a Bakonyi Poroszkálók Csepin Péter vezetésével.

17 óra körül fáklyás vonulás indul a Parlamenthez egy nagy-magyarországos teherautó felvezetésével és katonadalokkal, nemzeti színű bengáli tűzzel a felvonulóknak lezárt Szabadság hídon. A 3 km-es távot kb. háromnegyed óra alatt tesszük meg gyalog, de aki nem tudja, az tömegközlekedéssel (pl. metróval) is átmehet. A felvonulás a Kossuth térnél ér véget (ott is lesz színpad a Nemzeti Vértanúk emlékműve mögött), ahogy Horthy Miklós is a Gellért Szállóból ment a Parlamentbe kormányzóvá választásának napján. Kövessük útját! Szebb jövőt!

-teszi közzé a felhívást Novák Előd, helyi önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke.

További híreink

Trump ügyvédje úgy véli, Szerbia is részt vett az amerikai választások elcsalásában

Varga Lilla

Lakótársát késelte meg a nagyatádi férfi

Irányi Dániel

Kasztrálhatják a 7 éves fiút, a bíróságon vesztett az apa

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen