19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A nyugati demokráciák óva intik az “LGBT-embereket” a magyar vidéktől

Tovább folytatódik a Magyarországgal szembeni szélsőliberális hisztériakeltés. A brit, az ausztrál, a kanadai és az amerikai külügyminisztérium szerint is “óvatosnak kell lenniük” a hazánkba érkező “LGBT-személyeknek”. Igaz, a nyugati kormányok nem feledkeztek meg magyarországi kollaboránsaikról, így kiemelik, Budapest kóser, a baj a vidékkel van.

A leírások szerint a homoszexuális turistáknak “jól meg kell gondolniuk, hogy vállalják-e a magyarországi utazást”. De más érdekességek is vannak ám a jelentésekben.

Erőforrásaink igazi hírességek

Nyugat-európai és amerikai szemüvegen nézve a magyar közbiztonság “elég jónak számít”, ami azért többet mond el róluk, mint rólunk. Ettől függetlenül azért a külügyminisztériumok felhívják az idelátogató emberek figyelmét, hogy gyakoriak a lopások “főleg a turisták körében népszerű, zsúfolt helyeken”. A budapesti amerikai nagykövetség oldalán található figyelmeztetés szerint sok bejelentést kaptak vonatokon – főleg a Bécs és Budapest között közlekedő járatokon –, valamint a vasútállomásokon elkövetett lopásokról.

Az ő szorgos kezük érdeme, hogy a Keleti pályaudvart és annak közvetlen környékét külön kiemelték, mint különösen veszélyes helyet. A figyelmeztetésből az derül ki, hogy

a külföldi turistákra vadászó tolvajok különösen kedvelik az 1-es és 3-as metrót, a 2-es, valamint a 4-es, 6-os villamosokat és a 7-es buszt, valamint az olyan amerikai gyorséttermeket, mint a McDonald’s, a Burger King vagy a Pizza Hut.

Ez egyébként nem igaz, hiszen szorgos erőforrásaink ezt megoldják gyakorlatilag bárhol és bármikor. És mivel igazi progresszívek, nem származás szerint választanak áldozatot. De hát mivel egy idegenellenes ország látszatát kell fenttartani, az ilyen leírás mennyivel jobban beleillik a liberális narratívába, mint az “óvakodj a gyanúsan szédelgő, bizalmatlan külsejű barna legényektől”?

A kanadai külügyminisztérium emellett autólopásokra és országúti rablásokra is felhívja a figyelmet, és arra szólítja fel az ide látogató embereket, hogy legyenek gyanakvóak, ha az út szélén lapos kerékkel, füstölgő motortérrel álló autósokat látnak, mert lehet, hogy a jelenet rablók csapdája, akik így próbálják megállítani és kirabolni őket.

Ami viszont valóban jogos kritika a pénzéhes vállalkozókkal szemben, az a figyelemfelhívás a túlszámlázó éttermekre és bárokra, ahol óriási összegről szóló számlát állítanak ki a gyanútlan vendégeknek, és akár erőszakkal kényszerítik az áldozatokat annak kifizetésére. Ugyanitt jelzik,

a turisták soha ne kérjenek meg taxisokat arra, hogy bárokat és éttermeket ajánljanak nekik, és vigyázzanak azokkal a szép, fiatal nőkkel is, akik különböző bárokba akarják becsábítani őket.

Ezen leírás terén Japán kapcsán nem szoktak finomkodni, ott nyíltan kiemelik, ha Tokióban egy néger akar beterelni egy bárba, azonnal fordulj sarkon.

Visszatérő elem az a figyelmeztetés is, hogy az ide utazók soha ne fogadjanak el idegenektől italokat, mert azokban drogok lehetnek.

Szintén gyakran felbukkanó elem a külföldieknek szóló figyelmeztetésekben, hogy soha ne intsenek le taxit az utcán, mert nagy a veszélye annak, hogy át fogják őket verni, ezért csak taxitársaságok autóit hívják. A britek még arra is felhívják a figyelmet, hogy az ügyeskedő taxisok néha lejárt bankjegyeket, vagy akár más ország valutájából adnak visszajáróként a gyanútlan turistáknak.

Vidéken ne kerüljön kórházba!

Nem világos, miért gondolják, hogy a fővárosi kollaboránsaik kórházai sokkal jobbak lennének a vidékieknél, de a külügyminisztériumok mindenesetre arra figyelmeztetik állampolgáraikat, a “vidéki ellátással gondok lehetnek”. És ne számítsanak nyugati szintű egészségügyre.

Az amerikai külügyminisztérium azt is konstatálja, hogy Budapesten kívül “sokkal tovább tarthat a mentősöknek egy beteg stabilizálása és életmentő beavatkozás nyújtása”, és bár a mentőszolgálatok széles körben elérhetők,

“a mentősök kiképzése, elérhetősége és orvosi felszereléseik minősége nem éri el az amerikai nívót”.

Az utazókat emellett arra figyelmeztetik, hogy bár néhány orvos beszélhet angolul, a kórházi alkalmazottak körében nem elterjedt az angol nyelvtudás.

A “mások” menjenek máshová

A külügyminisztériumok rámutatnak, a törvények terén a magyar kormány ugyan olyan liberális, mint a legtöbb európai ország, vagyis nem, hogy nem az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot tiltják, hanem ennek diszkriminációját. Azt azért gyorsan hozzáteszik, hogy ettől függetlenül a magyar társadalom “nem annyira elfogadó”.

A brit kormány nem mulasztja el dicsérni az “elfogadó és nyitott” Budapestet, de arra figyelmezteti homoszexuális polgárait, vidéken “nem várt figyelmet” okozhat, ha az utcán is ki akarják fejezni másságukat. A Covid idején diktatórikusan fellépő ausztrál kormány nem finomkodik ennyire. Ők közlik:

Magyarországon “homofóbia” van, és előfordulnak “zaklatások és erőszakos cselekedetek homoszexuálisok ellen”.

Ez igen meredek kijelentés annak fényében, hogy az utolsó ismert támadás homoszexuálisok ellen Pécsen történt, ám az eset csak addig volt a balliberális médiumok címlapjain, míg ki nem derült, hogy a támadó jóval barnább egy átlag hungaristánál, és a legfőbb baja az áldozataival az volt, hogy nem a telefonjukon mutatták meg neki, hány óra.

A kanadai külügyminisztérium kijelenti:

a magyar társadalomban széles körben nem elfogadott a homoszexualitás. Az LGBTQ utazónak jól át kell gondolniuk a Magyarországra való utazás veszélyeit.

További híreink

Böjte Csaba: Jézus megszületett értünk, mert hisz bennünk

Gabay Dorka

Toroczkai László újra nyert Ásotthalmon

Kemény János

Dübörög a cenzúra: a YouTube 11,4 millió videót törölt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben