35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekHumorKiemelt

A Párbeszéd képviselője nevezte mikropártnak a Mi Hazánkat- Tordai karanténba is zárná őket

Az ATV Start vendége volt Tordai Bence, akit arról is kérdeztek, hogy akkor most a balliberális ellenzék tényleg bojkottálja-e a parlamenti munkát, ahogyan az Hadházy Ákos javasolta. 

Tordai szerint Hadházy erről szóló bejelentése szerencsétlen volt, mert először inkább a pártoknak kellene egyeztetni, értékelni a vereséget és csak ezt követően lehetett volna beszélni bármilyen bojkottról.

Érdemes megjegyezni, hogy a bojkott önmagában csak arról szólna, hogy a balliberális tömb politikusai egészen egyszerűen nem járnak be a munkahelyükre, de a mandátumukat (fizetéseiket) felveszik még azok is, akik nem mennek el a május 3-án sorra kerülő alakuló ülésre. Hadházy négy éve is így tett, de aztán a mandátumát természetesen átvette.

Hadházy azóta már a Momentum képviselője, akik jelenleg azon fáradoznak, hogy a súlyos vereségtől és Gyurcsánytól is távol tartsák magukat a közvélemény előtt. Azzal, hogy ezt a távolmaradást a sajtón keresztül lengették be már egyértelműen üzenni és politizálni szeretnének azok ellen, akikkel még hetekkel ezelőtt állítólag szövetségben voltak. Így a többi baloldali párt már csak a Momentumhoz képest határozhatja meg, hogy bojkottál, vagy nem bojkottál. Maga a döntésük utólag már lényegtelen lesz. A bojkott tehát nem a balliberális oldal jövőkereséséről ,vagy a kétharmados fideszes többség miatti bűnbánásról szól, hanem a maradék koncon való marakodásról.

Érdekes dolog jön ki akkor is, ha a bojkottnak az elmúlt hónapok tükrében mögéje nézünk. Dátumok nélkül, de kronológiai sorrendben :

1. A balliberális pártok bojkottálták az oltatlan szavazókat és az oltatlanok jogait.

A kötelező oltást az összefogásba tartozó pártok és politikusok kritika nélkül fogadták el. A DK kérésére listáról a Parlamentbe avászkodó Komári Zoltán egyenesen azt nyilatkozta, hogy minden oltatlant meg kell keresni. (Emellett a politika mellett még akkor is kitartottak, amikor saját elemzőik már imára kulcsolt kézzel könyörögtek nekik az ATV kameráin keresztül, hogy változtassanak hozzáállásukon.)

2. A választópolgárok ezeket a pártokat cserébe visszabojkottálták.

Az április 3-án tartott választásokon még a potenciálisan a balliberális oldal mellett álló szavazók sem adták le voksaikat az összefogás jelöltjeire, a kormányváltás elmaradt, újabb kétharmad a vége.

3. A bojkottált baloldal elemei egymást bojkottálták.

Az első részeredmények befutása után azonnal egymást kezdték támadni. MZP vereségbeszéde alatt már csak saját családja állt mögötte, a vele szövetséges pártok vezetői elpucoltak a helyszínről. Jakab Péter már másnap rátámadt a hódmezőlázárhelyi hódmezővásárhelyi polgármesterre.

4. A parlamenti munkát is bojkottálnák?

Erről eltérnek a vélemények, de valószínűleg lesznek olyan vereséget szenvedett pártok, akik az alaukló ülést, de akár az egész országgyűlési munkát bojkottálni fogják. Ezt taglaltuk fentebb.

Valahol itt állunk most:

a bojkottáló, meg- és visszabojkottáltak bojkottálni készülik parlamentet. 

Eközben a Mi Hazánk számos fórumon jelezte, hogy határozott ellenzéki szerepre és kemény országgyűlési munkára készül. A párt leendő frakcióvezetője azt is egyértelművé tette, hogy a mozgalom parlamenti képviselői a lehető legtöbb bizottság munkájában részt akarnak venni, rá kívánnak látni az ország ügyeire a nemzetbiztonságtól kezdve, az oktatáson át, egészen a mezőgazdaságig.

A műsorban ez is szóba került. Lampé Ágnes kérdésére válaszolva a mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd politikusa szélsőjobboldali mikropártnak nevezte a Mi Hazánkat. Tordai szerint arra is közös stratégiát kellene kidolgozni, hogy a “neonáciba hajló alakulatokat” karantéba tegyék-e.

A teljes beszélgetés:

 

További híreink

Veszélyes mellékhatások miatt vizsgálják az EU által engedélyezett vakcinákat

Irányi Dániel

Felmérés: a magyarokat zavarja a legkevésbé a korrupció az EU-ban

Szabó Norbert

Állatorvosi számlára főz az ételfutár

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben