26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A párbeszédes politikus szerint hiba volt bevenni Jakab pártját az összefogásba

98,88 százalékos feldolgozottság mellett még mindig nem biztos, hogy Mellár Tamás nyerte a képviselő-választást a Baranya 1-es választókörzetben, az ellenzéki jelölt csak 255 szavazattal vezet a fideszes Kővári János előtt – összegezte a 444. 

Mellár az eredmények ismeretében már stratégiai hibának tartja a Jobbik maradékának bevételét az együttműködésbe. Azt mondta, jól láthatóan eltűntek a párt szavazói, ezért a pártot is ki kellett volna hagyni az együttműködésből.

Ha az összeborulás – ahogy állítják – valóban számolt a Jobbik 1 milliós táborával, akkor az ottani garnitúra kompetenciája igencsak megkérdőjeleződik. És nem csak azért, mert 2018-ban sok jobbikos számára Vona ámokfutása az utolsó csepp volt a pohárban, és megfogadta, többet biztos nem x-el a balra tolódó formációra.

A párt látványos bomlása a tisztújítás utáni pártszakadással kezdődött, az erózió Sneider elnöksége alatt ráadásul fel is gyorsult. S, miközben a közvéleménykutatások még 2019 májusában, vagyis az EP-választások hónapjában is 11,5 százalékra mérték a Jobbikot, addig a valóságban a szavazatok 6,34%-át, vagyis alig 220 184 voksot kaptak. Tisztán listás szavazás. Még ha feltételezzük is, hogy a Jobbik tábora erősen EU-szkeptikus (2019-ben már ez is érdekes felvetés), és legalább a fele nem megy el szavazni, akkor se jön ki még az 500 ezer szavazó se. Ezen eredmények függvényében az összeborulás mégis 1 millió szavazóval számolt? Komolyan nem volt ott egy ember, aki elmondja az állítólagos hozzáértőknek, hogy “figyeljetek már, itt van a legutóbbi választás egy kézzelfogható eredménnyel, mely szerint a Jobbik már a fasorba sincs”. És Jakab bohózata még csak ezután következett… Ennek ellenére a balliberális oldal vezetői mégis úgy kalkuláltak, hogy a Jobbikkal meglehet. Akik egyszerű eredményeket nem tudnak összeadni, azok hogyan akarnak egy országot vezetni?

A mikropárt képviselője szerint túl sok párt van

A párbeszédes Mellár Tamás szerint azért nem lehet hatékonyan politizálni, mert tele van az ország kis “pártocskákkal”, akikre csak “azért van szükség, hogy legyenek újabb pártvezetők és pártfunkciók, és állami támogatást kaphassanak”.

“Szerintem két pártra lenne szükség Magyarországon: egy jobb- és egy baloldalira. Ezekhez kapcsolódhatnának alegységek, amelyek különböző rétegeket, társadalmi csoportokat képviselhetnének” – ábrándozott Mellár egy amerikai típusú berendezkedésen.

Magyar Jelen – 444

Fotó forrása: pecsma.hu

További híreink

121 milliárdot fizetett ki az állam a “kötvényes” bevándorlóknak

Irányi Dániel

Gyógyszerrel mérgezte az idős házaspárt

Szabó Norbert

Borsodi ‘fiatalok’ kényszerítettek prostitúcióra egy 13 éves kislányt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben