25 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

A Pécsi Tudományegyetemen újra kötelező a maszk

Hetek óta egyre több “szakértő” szajkózza, hogy a nyár végeztével ideje lenne újra bevezetni a kötelező maszkviselést. Mert az ugyebár annyira megvéd a járványtól, hogy a járványgörbe is éppen a legszigorúbb korlátozások idején emelkedett meredeken, a tavaszi nyitások után pedig, mikor maszk nélkül tolongtak az emberek a teraszokon, még csökkent is a fertőzöttek száma.

Dehát a tények már régen nem számítanak a koronavírus kapcsán, így szépen lassan kiharcolják az újboli kötelező maszkviselést drága szakértőink. Még a magas átoltottság dacára is. Sőt, a legirónikusabb, hogy éppen a beoltottak egy hangos kisebbsége követeli a legelvetemültebben az újboli szigorításokat, holott elvileg nekik már nincs mitől félniük.

A Pécsi Tudományegyetemen elébe ment a dolgoknak, és már a központilag elrendelt szigorítások előtt megszivatja a tanárokat és a hallgatókat.

Így hétfőtől ismét kötelező az orvosi maszk használata.

“Tekintettel a koronavírus hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, a PTE Operatív Stábja a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében a maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig új szabályokat határoz meg” – írták közleményükben.

Így a diákok ismét maszkban ülhetik végig a jó másfél-két órás előadásokat. De az előadások és szemináriumok mellett kötelező a szájat és orrot folyamatosan eltakaró maszk:

  • a Klinikai Központ területén az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendelete alapján,
  • a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során,
  • a zárt térben tartott értekezleteken, testületi üléseken, ha nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

A közösségi tereken, folyosókon, kollégiumban, irodában és rendezvényeken még nem tették kötelezővé a maszkviselést, ám “erősen ajánlják”.

Fotó: MTI

További híreink

Egy másik veszélyhelyzetről!

Joó György

Eric Clapton nem lép fel ott, ahol oltási igazolást kérnek a közönségtől

Irányi Dániel

Újabb vágóhidat zárt be a Nébih

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen