12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

“A szeretet nagyon leleményes” – dr. Müller Cecília húsvéti téjékoztatója

A szokásos operatív törzsi tájékoztató keretében dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos az otthon töltött húsvéti ünnep kapcsán osztotta meg jókívánságait és ajánlásait mindannyiunk számára. Az operatív törzs két napos szünet után legközelebb kedden ad tájékoztatást.

A tisztifőorvos asszony a napokban kirobbant idősotthon-botránnyal kapcsolatosan arról tájékoztatott, hogy miután további 56 fő fertőzöttet azonosítottak és elszállítottak, megkezdődhet a pesti úti intézmény fertőtlenítése. Ezzel összesen 1310-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, 85-en hunytak el. Az otthon úgynevezett “járvány végi záró fertőtlenítése” a honvédség segítségével zajlik a holnapi naptól, a negatív státuszú maradék benntlakó izolációja után.

Az intézményi elfertőződés kapcsán Müller leszögezte: ki fogják vizsgálni a szabályszegéseket. Egyúttal bejelentette: az ország minden szociális intézéményére kiterjedő járványügyi intézkedéseket foganatosít, előírásokkal és azok betartásának ellenőrzését is kilátásba helyezte, valamint intézkedett kiterjesztett oktatásról az intézmények nem egészségügyi dolgozói (konyhás, takarító) részére is.

Az otthonmaradók számára a húsvéti ünnep alkalmából, a fokozott stresszhelyzet kapcsán a túlevés veszélyeire is felhívta a figyelmet a főorvos asszony. Miközben áldásos, hogy a technika lehetővé teszi, akár az együtt evést is – “A szeretet nagyon lelelményes”  -, inkább együtt levés legyen – tette hozzá a főorvos asszony.

Kiss Róbert bejelentette: 5 szállítórepülő érkezett, 4 Kínából, egy Dél-Koreából, egyéni felszerelésekkel, 5,1 millió maszkkal, kesztyűkkel és tesztekkel. A szabálysértési intézkedések kapcsánaz eddigi legmagasabb számú szabálysértési eljárást közölt, 941-et. Hatósági karanténban jelenleg 17490 fő van. A főtiszt beszámolt egy elszigetelt esetről, a tegnapi napon az uzsoki utcai kórházból egy fertőzött önkényesen távozott és csak késő este tért vissza – vele szemben járványügyi büntetőeljárás indult.

Joó György – elemi.hu

További híreink

Gyújtogattak az új korlátozások elleni tiltakozásként a görögországi Láriszában

Dunai Tibor

Lezárták az olasz kikötőket a migránsokkal érkező NGO-hajók előtt

Dunai Tibor

Az új főszerkesztő is távozott

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen