4.8 C
Budapest
2022. december 7., szerda
Magyar Jelen
Külföld

A szír dzsihadista nem is szír, hanem marokkói

További érdekességek derültek ki a januárban Brestben (Nyugat-Franciaország) letartóztatott 7 fős dzsihadista terrorcsoportról, akik a hadikikötő megtámadását tervezték.

A csoport egyik 16 éves tagjáról, aki eddig szír menekültként volt nyilvántartva, kiderült, hogy tulajdonképpen marokkói, és Szíriához annyi köze van, hogy ott képezte ki az Iszlám Állam.

A csoport vezetője, Mohamed D. viszont tényleg szír. Ő 2015-ben szinte azonnal megkapta a menekültstátuszt az országba érkezve, mert azt mondta, hogy a kormánycsapatok üldözték el hazájából. Ezzel még igazat is mondott, csak azt felejtette el hozzátenni, hogy ő meg az Iszlám Állam soraiban harcolt, ezért volt az üldözés.

(Le Telegramme, Gerilla – Franciaország végnapjai FB oldal nyomán)

További híreink

Újra kötelező maszkviselés a franciáknál?

Lovasi Miklós

Áramkimaradások lesznek Franciaországban, sok helyen az oktatás is szünetelni fog

Horváth Tamás

Feldühödött autósok vonszolták le az útról a forgalmat akadályozó klímaaktivistákat (+VIDEÓ)

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben