19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Külföld

A szír dzsihadista nem is szír, hanem marokkói

További érdekességek derültek ki a januárban Brestben (Nyugat-Franciaország) letartóztatott 7 fős dzsihadista terrorcsoportról, akik a hadikikötő megtámadását tervezték.

A csoport egyik 16 éves tagjáról, aki eddig szír menekültként volt nyilvántartva, kiderült, hogy tulajdonképpen marokkói, és Szíriához annyi köze van, hogy ott képezte ki az Iszlám Állam.

A csoport vezetője, Mohamed D. viszont tényleg szír. Ő 2015-ben szinte azonnal megkapta a menekültstátuszt az országba érkezve, mert azt mondta, hogy a kormánycsapatok üldözték el hazájából. Ezzel még igazat is mondott, csak azt felejtette el hozzátenni, hogy ő meg az Iszlám Állam soraiban harcolt, ezért volt az üldözés.

(Le Telegramme, Gerilla – Franciaország végnapjai FB oldal nyomán)

További híreink

Ez már háború: Molotov-koktélokkal támadják a görög határt

Irányi Dániel

Összefogtak a román pártok is

Faragó Dániel

Tovább csökken szavazatkülönbség Biden javára, Trump Arizonában “szépít”

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen