3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

A szolgáltató megvonta egy republikánus jelölt internet-hozzáférését

A nemzeti oldal alighanem regények tucatját tudná csuklóból megírni, ha a velük szemben elkövetett cenzúráról kérdeznék őket. Már egy-egy virágnyelven megfogalmazott hozzászólásért is hetekre, akár hónapokra tilthatnak a liberális szellemiségű közösségi oldalak. Jelen esetünk azonban még ennél is riasztóbb.

Az Egyesült Államokban szintet lépett a cenzúra gépezete: ezúttal nem az önjelölt véleményvezérekké avanzsált videómegosztók és közösségi oldalak tiltottak le valakit, mert ellentétes véleményt fogalmazott meg, hanem a Comcast nevű internetszolgáltató volt az, ami – kb. mint nálunk az Invitel vagy a Telekom – egyenesen megvonta az internetet egy Laura Loomer nevű republikánus képviselőjelölttől. Kampánystábja még e-maileket sem küldhet ki.

Orwell disztópiájának prototípusa lehet az USA, miután az egyik helyi képviselőjelölt egész kampánystábjával közölte az internetszolgáltatójuk, hogy

sajnáljuk, de szerintünk fasiszták vagytok, azoknak meg nem jár internet a szép új világban.

Ez azért is érdekes, mivel a zsidó származású Laura Loomer a (hazánkba is begyűrűző) újhullámos konzervatívok mintapéldánya, aki ha muszlimellenes kijelentésekre is szánja rá magát, azt mindig a zsidóság, Izrael, vagy a homoszexuálisok védelmében teszi. Ráadásul a nacionalista “alt-right” mozgalmat – a liberálisokhoz hasonlóan – ő maga is a jól ismert “fehér felsőbbrendűségpárti”, “rasszista”, “xenofób” jelzőkkel illeti, antiszemitizmusukat pedig különösen sérelmezi. Ahogyan – mint azt el is mondta – vezetőjükkel, Richard Spencerrel sem hajlandó egy színpadon állni.

Laura Loomer egy Izrael-párti neokonzervatív tüntetésen, tábláján az egyértelmű célzás: a bojkott antiszemitizmus, amiből holokauszt lesz

A Comcastról érdemes tudni hogy az Egyesült Államok egyik legnagyobb internetszolgáltatója, sok helyen egyedül ők érhetőek el, csak ők szolgáltatnak internetet, a részvényesi köre viszont főképp demokratákból áll, többek között egyébként Loomer demokrata ellenfele is a cég tulajdonostársa.

Az amerikai neokonzervatívok most azt a fajta brutális és szélsőséges cenzúrát tapasztalják meg saját bőrükön, melyet ők maguk is lelkesen támogattak, mikor a célkeresztben a nacionalisták, és jobboldali radikálisok voltak.

Ez persze aligha lehet vigasz bárki számára, hiszen ki tudja, mikor ébredünk arra, hogy nézeteink miatt internet-hozzáférésünket megvonják, vagy bankszámlánkat zárolják?

Elemi/888 Fotó: thenationalpulse.com

További híreink

Váratlanul házkutatást tartott az FBI Donald Trump floridai házában

Irányi Dániel

A Mi Hazánk költött a legkevesebbet a kampányra jelöltenként

Irányi Dániel

Viktornak a pam-pam – a Fidesz rejtett erőforrásai megihlették a mémgyárosokat

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben