20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldSport

A szövetség a megye3-ban sem hagyja békén a szurkolókat

A szurkolói társadalmat az utóbbi időben folyamatosan vegzálják. Emlékezetes, hogy a mérkőzések látogatását már korábban is “védettségi” igazolványhoz kötötték. Önmagával a szenvedélyes szurkolással már évek óta hadakoznak Csányiék, de ilyen alacsony osztályban szereplő csapatra ritkán rónak ki ekkora büntetéstírtuk korábban.

Miközben a fejlett nyugaton a szurkolók simán fejbe dobják a nekik nem tetsző játékost, Magyarországon már a hazafias elemek pirotechnikával erősített bemutatása is elképesztő retorziókat von maga után.

A nagykátai eset után egy újabb beszámolót kaptunk, ezúttal a megye3-ban(!) szereplő csapodi kiscsapat szurkolóit büntették meg.

Felhívásuk alább:

A megyei labdarúgószövetség az elmúlt hétvége után, a Csapod SC csapatát 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte pár görögtűz miatt, ebből 100 ezer forint 6 hónapra fel van függesztve.

Aldo a jobbszélen tegnap írt egy posztot az esetről, amit ezúton is köszönünk neki!
Ezen poszt kapcsán született pár valótlan állítás egyes “uraktól”, ez késztetett minket arra, hogy billentyűzetet ragadjunk.
Azt nem igazán kell ecsetelnünk, hogy ez egy aránytalanul magas büntetés a Megye 3-ban. Ahogy halljuk az alacsonyabb osztályokban vitézkedő ultra csoportoktól, nem egyedi eset ez már sajnos. Nagykátán 400 ezer forintos bírságot szabtak ki a megye 1-es csapatra, a bűnük ugyanez volt. Kitartás srácok! Red Young Boys – Nagykáta Ultras
Az az érzésünk, hogy a fifa,uefa által hozott büntetések kapcsán gondolták úgy az mlsz-ben, hogy akkor a megyei osztályokban is a “vétkes” csapatokat ideje picit jobban megfejni, kellett egy plusz bevételi forrás. A másik lehetőség az az, hogy ilyen sokat drágult a pogácsa… 🙂
Az okoskodók most figyeljenek nagyon:
A büntetést nem a Csapod SC csapata fogja kifizetni! Ha a csapat anyagi helyzete ezt megengedné akkor sem akarnánk, hogy miattunk essen el anyagiaktól a csapodi futball és nem is engednénk! Magától értetődő volt, hogy ha bármikor miattunk büntetés éri a csapatot, akkor azt teljes egészében magunkra vállaljuk majd. A múltban egyébként volt már példa ilyenre, persze sokkal kisebb, arányosabb mértékben. Azt viszont kiemeljük, hogy több játékos jelezte már felénk, hogy mellettünk állnak és segíteni szeretnének a büntetés kifizetésében. Ezt köszönettel elfogadjuk!
Tisztában vagyunk vele, hogy egyes tevékenységeink szabályokat sértenek. Nem is sírunk ha ezért büntetést kapunk, itt a büntetés mértékével van a problémánk. Vajon azt a játékvezetőt, aki meccsek óta beszámíthatatlan állapotban érkezik a meccsekre tevékenykedni, ráadásul pénzért(!), nem kellene szankcionálni? Az teljesen rendben van, hogy meccsek óta provokálja a csoportot a viselkedésével, ítéleteivel és sportszerűtlen tevékenységet folytat a meccsek szünetében, amitől még inkább bódult állapotba kerül? Biztos, hogy az a pár hangulatfokozó pirotechnikai eszköz és az ezeket használó ultrák jelentik a legnagyobb problémát a megyei fociban is? Mi megadjuk a tiszteletet mindenkinek, ha ezt viszonozni látjuk, akkor igyekszünk ennek megfelelően viselkedni. Kórusban anyázások és mocskolódások helyett, hangos rigmusok fogadják a futball szereplőit Csapodon, legyen az ellenfél vagy játékvezető.
Nem vagyunk szentek, de a balhét sem szoktuk kiprovokálni, azonban ha kell akkor kiállunk magunkért és egymásért. A meccs végén az említett úr tudtára akartuk hozni a meglátásainkat, amivel reméltük, hogy a jövőt illetően jobb belátásra bírjuk majd… Nyilván mindezt sajátos módon, nem pont irodalmi stílusban.
A helyi rendezőkkel kialakult ennek kapcsán egy kis lökdösődés, kakaskodás, de ennek is nagyobb volt a füstje mint a lángja. Voltunk már olyan koncerten ahol a pogó vadabb volt 🙂 .
Végül azoknak akik azt mondják, hogy ez nem pályára való, illetve be kellene tartani a szabályokat stb-stb.
Ti vagytok azok az unalmas kispolgárok akiknek a véleménye a legkevésbé sem érdekel minket. Ti soha nem fogjátok megérteni, hogy mi az a szenvedély ami minket éget! Ti csak tartsatok be minden szabályt továbbra is az életetekben, csináljatok mindent úgy ahogyan mondják, üljetek vissza a TV elé (vagy a kocsma mélyére), nézzétek meg a híradót, aztán “művelődjetek” az aktuális gagyi szar celeb műsorokon és hőbörögjetek a fotelből tovább.
Szánunk titeket!
Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember, álló emberek, szabadtéri és stadion

További híreink

Vádat emeltek az ifjú hölgyek ellen, akik buszelkötősre itták magukat

Szabó Norbert

Ittas volt, a baleset után elhajtott

Gabay Dorka

A magyar népesség egy nagyon jelentős része egyedül él

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben