27.2 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

A Twitter és a Facebook is letiltotta Trumpot

A Twitter bejelentette, hogy legalább 12 órára kizárják Donald Trumpot a Twitter-fiókjából. A közösségi oldal amiatt döntött így, mert az USA elnöke szerintük szerdán három posztjával is megszegte a Twitter szabályzatát. Az oldal ellenőrei felszólították Trumpot a három tweet törlésére, melyeket a Twitter már most elérhetetlenné tett – vette észre a Telex.

A megjelölt bejegyzések között van az a videó is, melyben Trump arra kéri a Capitoliumba behatolt híveit, hogy menjenek haza. A cenzoroknak ebben a beszédben nem tetszett, hogy az elnök megismételte: meggyőződése, hogy elcsalták a választást, éppen ezért megérti szimpatizánsai indulatait. Majd hozzátette:

Örökké emlékezzetek erre a napra.

A Twitter ráadásul nem is törölte ezeket a bejegyzéseket, csupán elrejtette őket, majd felszólította Trumpot, ameddig ő maga nem törli ezeket, nem posztolhat semmit. Csak azt követően lép életbe a 12 órás tiltás, ha az elnök beadja a derekát, és letörli bejegyzéseit. Amíg ez nem történik meg, a fiók felfüggesztés alatt marad.

A közösségi oldal közleményében hozzátette:

amennyiben Trump ismételten megszegi az oldal szabályzatát, örökre felfüggeszthetik a fiókját.

A fentebb említett videót a Facebook és a YouTube is törölte. A YouTube ezt azzal magyarázta, hogy szerintük a videó megszegte az oldal hamis választási információk terjesztését tiltó szabályzatát.

Magyar idő szerint csütörtökön hajnali fél három után a Facebook is bejelentette, hogy kizárják Trumpot a fiókjából. A tiltás értelmében az elnök 24 órán keresztül nem posztolhat a közösségi oldalon.

A kék-fehér portál szerint “rendkívüli és rendkívül veszélyes” események zajlottak Washingtonban, és Trump videója “olaj lehet a tűzre”.

“Vészhelyzet van és ennek megfelelő vészintézkedéseket hozunk, köztük Trump elnök videójának eltávolítását” – közölte Guy Rosen Facebook-alelnök szerdán a Twitteren. “Azért töröltük le, mert úgy gondoljuk, hogy inkább felkorbácsolhatja a jelenleg is zajló erőszakos hangulatot, mintsem nyugtatná a kedélyeket.”

A szólásszabadság lelkes hívei örvendeztek a döntés hallatán, noha többen úgy vélik, a közösségi oldalaknak már 5 évvel ez előtt is el kellett volna hallgattatnia azokat, akikkel ők nem értenek egyet.

További híreink

Gyönyörű videó: szépen látni a Magas-Tátrát a sajószentpéteri szőlőkből

Kiss Albert

A Sky News riportere szerint “visszataszító”, hogy a gyerekeket beengedték az angol – magyar meccsre

Irányi Dániel

Kormányinfó: várni kell a tanárok béremelésére, nem lesz áfacsökkentés, emelkedik az alkohol jövedéki adója

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen