13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Belföld

A viharos időjárás 110 helyen okozott károkat országszerte

Mukics Dániel, a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivőjének tájékoztatása szerint a legtöbb gondot a hirtelen felerősödött szél okozta fakidőlések és ágleszakadások eredményezték. A katasztrófavédelem a legtöbb beavatkozást az ország nyugati részén végezte.

Elmondta, a Nógrád megye Jobbágyi községében egy fenyőfa leszakította az áramvezetéket, emiatt csaknem 800 fogyasztónál nem volt áramszolgáltatás. A viharos időjárás máshol is jelentős károkat okozott, így például a Tolna megyei Gyulaj községben az erős szél 13 lakóházat rongált meg, ezek közül egyet lakhatatlanná tett – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy személyi sérülés nem történt.

Az OKF vasárnap reggeli közleményében azt írta, a viharkárok felszámolásához Budapesten, valamint Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Tolna megye területén riasztották a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységeit.

(Forrás: MTI – Kép: illusztráció/pixabay.com)

További híreink

Trianon nem vita tárgya!

Kemény János

Új járványtól és kísérleti oltástól nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem – Szakács Árpád írása az Erdély.ma portálnak

Faragó Dániel

Elég a cigánybűnözésből! – Monoron vonul fel a Mi Hazánk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben