19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Aszfaltra festett BLM-felirat “inspirálná” George Floyd egykori középiskolájának tanulóit

Monumentális aszfaltfestést lepleztek le szombaton Houstonban (Texas állam) a Jack Yates High School előtt – írta meg a CNN.

“Azért gyűltünk ma itt össze, hogy megünnepeljük városunk hősének, George Floydnak életét és örökségét” – mondta Carl Davis, a Houston Society for Change (Társadalom a Változásért) nevű felforgatószervezet vezetője. Az nem tisztázott, hogy Davis valóban hősként tekint-e az ötgyermekes drogos bűnözőre, vagy tényleg ennyire szegényes a település történelme, hogy bárki lehet ikon, ha eleget írnak róla az országos lapok.

A helyszín megválasztása mindenesetre nem volt véletlen, hiszen az emlékműnek minősített Black Lives Matter feliratot George Floyd tiszteletére festették fel, aki a Jack Yatesben végezte középiskolai tanulmányait.

Davis szerint Floyd élete jelző fény a helyi közösségnek, és megjegyezte,

fontos volt, hogy a feliratot az iskola elé helyezzék, hogy az inspirálja a diákokat, és hangot adjon Houston és a világ társadalmi igazságosságáért folytatott harcának.

Arra nem tért ki, milyen irányba „inspirálná” a gyermekeket George Floyd életútja.

Rodney Ellis, a demokrata párt színes bőrű megyei testület képviselője azt mondta, különösen fontos volt, hogy a művet a Fekete Történelem Hónapjában leplezték le. De természetesen ők nem állnának meg itt.

Harris megyében és egész Amerika igazságszolgáltatásában továbbra is “jelen van a rasszizmus”. Ellis szerint túl sok George Floydhoz hasonló ember van, aki börtönbe kerül, pedig egészen máshol lenne a helye.

“Ez az újabb emlékmű ismételt bizonyítéka annak, hogy George Floyd élete és halála nem volt hiábavaló”

– mondta a város színes bőrű demokrata polgármestere, Sylvester Turner. Hozzátette:

“Az ő élete és halála elindította a változásokat. Az egész országban.”

További híreink

Nagy-Britannia: két testvért ítéltek el nemi erőszak vádjával

Irányi Dániel

Egyetlen szó miatt rúgták ki a New York Times munkatársát

Irányi Dániel

Kimentett két nőt a tengerből az épp interjút adó portugál elnök (videóval)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen