-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Augusztus 20-án nincs vírus: az ünnepre való tekintettel minden korlátozást felfüggeszt a kormány

Az érvényben lévő, veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket nem kell alkalmazni három esemény esetén – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből.

Állítólag a jelenleg érvényben lévő (diszkriminatív) intézkedések “rendkívül fontosak és szükségesek” egy “elképesztően veszélyes” vírus megfékezése érdekében. Az aggodalom megalapozott, hiszen ha elkapjuk az új, delta variánst, akár 0,1 százalék eséllyel bele is halhatunk.

Az egyetlen szerencsénk, hogy az indiai variáns – ellentétben vuhani elődjével – már tekintettel van a nemzeti ünnepekre, így az államalapító Szent István király tiszteletére megrendezésre kerülő állami és önkormányzati rendezvények, a FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokság, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjai szabadon megtarthatók bármiféle korlátozás nélkül.

Az államalapítási ünnepségek kapcsán ötnapos idősávot jelöl meg a rendelet, eszerint az augusztus 18. és 22. közötti rendezvényekre nem lesznek érvényben a korlátozások.

A fogathajtástól pedig annyira irtózhat a vírus, hogy jó messzire elkerüli, hiszen a fogathajtó Eb szeptember 2. és 5. között, az eucharisztikus kongresszus szeptember 5. és 12. között szintén a korlátozások alól.

A józanabb gondolkodású emberekben felmerülhet a kérdés, ha augusztus 20-án szabadon elmehetünk zenés, táncos rendezvényekre, előtt és utána miért nem? Reméljük, erre egyszer majd a kormánytól választ kapunk.

Fotó: Getty Images

További híreink

A Jobbik kiáll a Facebook cenzúrája mellett

Faragó Dániel

Máris dicséri a Gyurcsány-párt a Jobbikot

Szabó Norbert

Kiszivárgott az orosz oligarchához az értékbecslés, így könnyen győzött a DK fővárosában

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen