20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
Külföld

Ausztráliában erősödik a jobboldali radikalizmus.

Ausztráliában erősödik a szélsőjobboldaliság a lakosok körében, egyre több fiatal radikalizálódik internetes forrásokból merítve ismereteiket – figyelmeztetett egy szenátusi bizottságnak tett jelentésében kedden Ian McCartney, az Ausztráliai Szövetségi Rendőrség (AFP) helyettes parancsnoka.

A legnagyobb veszély azért az Iszlám

Azt is kijelentette, hogy az iszlamista hátterű terrorizmus még mindig a legnagyobb veszély jelenti az ország nemzetbiztonságára nézve.

Sok munka a szélsőjobbal

Az AAP hírügynökség szerint McCartney arról beszélt, hogy a nyomozó hatóságoknak egyre gyakrabban van dolguk a szélsőjobboldali irányzat híveivel, ami “valós és folyamatos” veszélyt jelent. Aggasztónak nevezte, hogy a fiatalok radikalizálódása nagyon agresszívan zajlik. Nem kívánta számszerűsíteni, hogy hány ilyes esettel van dolga a rendőrségnek, hogy ne sodorja veszélybe a folyamatban lévő ügyeket.
Az ausztrál hírszerzés (ASIO) a múlt hónapban közölte, hogy a szélsőjobboldali radikalizmus jelenleg a terrorellenes hatóságok munkájának mintegy negyven százalékát köti le, míg 2016-ban ez az arány 16 százalékos volt.

A vírus a hibás

Mike Burgess, az ASIO főigazgatója a szervezet éves jelentésében azt írta a múlt héten, hogy a jobboldali radikalizmus szervezetebbé, körmönfontabbá és tevőlegesebbé vált. A koronavírus-járvány lendületet adott a szélsőjobboldali ideológiának, mivel hívei a kormány intézkedéseiben a globalizmus, a multikulturalizmus és a demokrácia kudarcának bizonyítékát látják. A szélsőjobboldali csoportok elkerülhetetlenné tartják a társadalom összeomlását és a “faji háború” kitörését.

 

(MTI)

További híreink

Roger Waters: Biden háborús bűnös

Irányi Dániel

Nem jól hordtuk eddig a maszkot: az omikron-variáns ellen már kettő is kellhet

Faragó Dániel

Oroszország második helyre került a világon a fertőzések számában – ÖSSZEFOGLALÓ

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben