7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

“Az árrögzítés előtti hétvégén lopták el falun a szüleim összes tyúkját” – beköltözött a valóság az ATV stúdiójába

Ahogyan terebélyesedik a gazdasági válság, nő az infláció és minden árszabályozás ellenére napról napra többe kerülnek ugyanazok a termékek úgy logikus, hogy a bűncselekmények száma emelkedni fog. 

Az általános frusztráció pedig nem csak arra terjed ki, hogy valaki élelmiszert, vagy pénzt lop, hanem megfigyelhető az erőszakos, semmilyen előnyt nem realizáló öncélú bűncselekmények emelkedése is.

Mezőhegyes, Békés megye

Mezőhegyesen összeégett holttestet találtak egy erdőben. Helyi információk alapján a gyilkosságot egy cigány származású férfi követhette el, aki egyébként feltűnik az alábbi YouTube-videóban, amit a Magyar Önvédelmi Mozgalom néhány hónappal ezelőtt forgatott az emberölés helyszínén. Ő a leghangosabb, be akarja perelni a mozgalom oda látogató tagjait. Azóta az önvédelmi mozgalom több bejárást, közérzetjavító sétát is tartott, de Száva Vince nevű kisebbségi vezető szintén meglátogatta a sajátjait.

Az esetet követően megtartott kegyeleti megemlékezés után spontán tüntetés alakult ki, amelyen kétszáz helyi lakos és a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai fejezték ki tiltakozásukat. 

Összefogott Mezőhegyes a brutális gyilkosságot követően

Ezt követően indult meg most csütörtökön Száva Mezőhegyesre, ahol érkezésének a hírére a helyi lakosok egy kisebb csoportja gyűlt össze, mivel felháborította őket a magát jogvédőnek beállító provokátor megjelenése.

Kecskemét, Bács Kiskun

Több bejelentés érkezett a Kecskeméti Rendőrkapitányságra arról, hogy pavilonokat tört fel egy ismeretlen tolvaj és készpénzt, valamint táblagépet vitt el. A zsákmányért volt, hogy a faburkolatot feszítette fel, máskor pedig az ajtó zsanérjait szerelte szét.

Az ismeretlen elkövető egy presszóba és egy étterembe is megpróbált bejutni, sikertelenül. Egyik alkalommal megzavarta a riasztó, máskor pedig az ajtó zárszerkezete adta fel a leckét, de mégsem távozott üres kézzel: elvitte a kilincset és a zártakaró lemezt.

Az ezt megelőző időszakban sem tétlenkedett a tolvaj, júliusban több telephelyről és építkezési területről vitt el mindent, amit csak tudott. Többek között réz hulladékot, elektromos és réz kábeleket, klímakompresszorokat, szivattyúkat lopott, de nem volt rest leszerelni több klímát és biztonsági kamerát sem. Természetesen a rézkábelek ellopása és az elkövető származása között semmilyen összefüggés nincs!

ATV stúdió, Budapest

A vidék valósága legutóbb már az ATV stúdiójában tört utat magának. A fajgyűlölettel nem vádolható Ceglédi Zoltán a Parlamentben tiltott c.bűnözés kifejezést ugyan nem használta, de saját tapasztalatain keresztül írta le a jelenséget, aminek diagnosztizálása évtizedek óta tabu téma a fősodratú médiában.

“Az árrögzítés előtti hétvégén lopták el két részletben falun az én szüleimnek az összes tyúkját. Az egy tényleg létező probléma, hogy a megélhetési kérdések és a visszavett közkiadások például a közrend fenntartása ügyében azok azt eredményezik, hogy ahol pár éve még a kocsiban hagytad a kulcsot, ott most éjszaka azon kell gondolkodni, hogy jelzőrendszer és kamera. Egész egyszerűen azért, mert van rá mód és igény, hogy ilyen bűncselekmények történhessenek”

– fakadt ki Ceglédi.

A bűncselekmény típusáról, elkövetési módjáról minden józan magyar ember meg tudja állapítani, hogy potenciálisan (tehát nem 100, hanem 99%-os) biztonsággal elkövetőék vajon melyik etnikum sarjai lehettek.

Száva Vince Mezőhegyesen befenyítette a helyieket, hogy 5-600 cigányt visz le a hétvégén a településükre, úgynevezett „békés tiltakozásra a rasszizmus ellen”. Másnap egy újabb elő videóval borzolta fel a helyi lakosok és a gyászoló család kedélyállapotát, amelyben ismét beszélt egy általa szerveződő tüntetésről.

Kérdés, hogy ezt a derék 5-600 rasszizmus miatt aggódó cigányt az ATV épülete elé mikor tervezi kivezényelni.

A jelenet 27:25-től:

(police.hu-Magyar Jelen)

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben