1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Az egyén és a közösség szabadságáért kívánnak tüntetni az SZFE elfoglalói

Úgy fognak tüntetni október 23-án a színművészeti egyetemet blokád alatt tartó fiatalok, mint 1956-ban az egyetemisták – állítják a szervezők. Közben az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány miatt azt kérte, senki ne tartson sok embert mozgató rendezvényt.

Az SZFE polgársága október 23-án megemlékezést tart szabadságról, bátorságról, a közös kiállás fontosságáról – közölte az ATV a blokádisták felhívására hivatkozva.

Ismert, a nemrég kinevezett kancellár, Szarka Gábor kedden jelentette be, hogy a Színművészeti “tanköztársaságát” a továbbiakban nem tekintik az egyetem infrastruktúrájának részeként, és megakadályozzák, hogy tovább folytatódjon az épületben.

Az SZFE válaszul közölte, hogy nem adják ki a sztrájkolók névsorát, és folytatják a tiltakozást.

Mint írták: 1956. október 23-án bátor egyetemisták megmozdultak azért, amiben hittek. Kiálltak az egyén és a közösség szabadságáért. Emlékezzünk meg arról, hogy mi mindent lehet elérni akkor, ha együtt cselekszünk. Az SZFE-sek hozzátették, hogy a tüntetőket október 23-án, délután négykor várják a Műegyetem rakpartnál, ahonnan ’56-ban elindult a diákság.

Mindeközben Müller Cecília, országos tisztifőorvos arról beszélt, a csoportosulások elkerülése érdekében október 23-án központi eseményként csak zászlófelvonást és díjátadást tartják meg, a tisztifőorvos az önkormányzatoktól és más szervezetektől is azt kérte, ezt tekintsék irányadónak, és kerüljék a sok embert mozgató rendezvényeket.

 

További híreink

Brutális bukás a Disney újabb “sokszínű” próbálkozása

Irányi Dániel

Nem engedték be a diszkóba a “mintacsaládi hátterű, barnabőrű fiatalokat” – kiakadt a Momentum kvótaképviselője

Faragó Dániel

A Momentum útján a magyar köztársasági elnök

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben