16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Az elmúlt 30 évet váltaná le Jakab, de abban jelenlegi szövetségesei is ott vannak

Azzal a Gyurcsány Ferenccel akar jóléti államot építeni Jakab Péter, akit 2009-ben sajátjai is alkalmatlannak találtak, és leváltottak. Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke szerint ráadásul azokon a településeken, ahol a balliberális ellenzék emberei kerültek vezetői székbe, ott a Gyurcsány-éra meghatározó emberei “másztak” vissza a hatalomba, a Jobbiknak sok szava nincs, a tempót Gyurcsány Ferenc diktálja.

– Jakab Péter, a Jobbik elnöke délibábot kerget, amikor Gyurcsány Ferenccel közösen akar jóléti államot építeni – mondta Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke, aki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, ne felejtsük el, hogy Gyurcsányt 2009-ben még a sajátjai is leváltották és helyette Bajnai Gordont bízták meg egy úgynevezett “szakértő kormány” megalakításával. Vagyis maguk ismerték el, hogy Gyurcsány alkalmatlan.

– Az is hiteltelen, amikor Jakab az elmúlt harminc év leváltásáról és rendszerváltásról beszél, hiszen abban a Fidesz mellett a Jakabbal szövetségben és egy listán induló balliberálisok is benne voltak vastagon – fogalmazott a párt alelnöke, aki szerint  nem kell messzire menni, Miskolcon például 2003-ban a balos kormány idején zárt be Lyukóbánya, de a diósgyőri kórház összevonása is ezen korszak “eredménye”. – Az is jól látszik, hogy ahol helyben hatalomra kerültek, például Budapesten vagy Miskolcon, ott a Gyurcsány-éra meghatározó emberei “másztak” vissza a hatalomba, a Jobbiknak sok szava nincs, a tempót Gyurcsány Ferenc diktálja – fogalmazott Pakusza Zoltán.
A politikus szerint két lehetőség van, az egyik, hogy Jakab Péter délibábot épít, ami azért probléma mert egy komoly politikus, aki immár az ország vezetésére pályázik nem építhet légvárakat és főleg nem kelthet hamis illúziókat az emberekben.  A másik lehetőség, hogy Jakab pontosan tudja mit csinál, és megvezeti az embereket.
– Ahhoz, hogy az elmúlt harminc évet leváltsuk, nem az egyik vagy a másik oldal – a Fidesz és a balliberálisok– folyamatos cserélgetésére van szükség, hanem egy harmadik útra, amit jelenleg a Mi Hazánk Mozgalom jelent – hangsúlyozta Pakusza Zoltán.

További híreink

Lélegzetelállító videón Pompeji pusztulása (videó)

Szabó Norbert

A templomi perselyből lopott egy megtévelyedett jászsági tanítvány

Faragó Dániel

Toroczkai László: Mit gondolok dr. Gődény őrizetbe vételéről?

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen