20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Az MSZP-s politikus nem tudja kié volt a csomagtartójában talált csempészcigi

A diplomata útlevéllel közlekedő politikus elmondása szerint “teljesen le volt döbbenve”, amikor kinyitották a csomagtartót. 

Legény Zsoltot az MSZP volt parlamenti képviselőjét csütörtökön kapták el az ukrán határon nagy mennyiségű cigarettával autója csomagtartójában. A politikus az RTL Kub Híradójának arról beszélt, hogy ő értesítette a konzulátust, a cigi viszont nem az övé volt – írja a hvg.hu.

Amikor megérkeztek, kinyitottam az autót és én voltam a legjobban ledöbbenve. Tele volt cigarettával. Az a cigaretta nem az enyém, nem én vásároltam, nem tudom, hogy került bele az autóba

– mondta Legény.

Az MSZP-s politikus azóta – a párt nyomására – lemondott Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöki és a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöki posztjáról, és kilépett az MSZP-ből, amit azzal indokolt, hogy “nem terhelheti közösségét egy ilyen súlyos üggyel.”

Arról, hogy miért volt egyáltalán diplomata útelvele a külügyi államtitkár, Menczer Tamás beszélt korábban:

állítása szerint az MSZP kérte ki számára a nemzetközi kapcsolatok segítésére, és ilyenkor a külügy nem mérlegel pártalapon.

További híreink

Kiderült, mennyibe kerül a Moderna koronavírus elleni vakcinája

Irányi Dániel

A cigány hősök napjának bevezetését akarja a korábbi Jobbik elnök

Avar Álmos

Mi Hazánk: Székelyföldet is gyarmatosítják a multinacionális áruházláncok

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben