15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Az oltatlan hallgatók nem kezdhetik meg tanulmányaikat a Semmelweis Egyetemen

„Az orvos- és egészségtudományi képzés elképzelhetetlen gyakorlati oktatás nélkül, amikor a hallgatók a gyógyszertárakban, a betegágyak vagy sérült emberek mellett tanulnak és vesznek részt az ellátásban. Nem megengedhető és az elsősök fogadalomtételével összeegyeztethetetlen, ha veszélyeztetik kiszolgáltatott embertársaikat azzal, hogy nem tesznek meg mindent saját és környezetük védelme érdekében” – magyarázkodott a Semmelweis Egyetem, miért is kötelező az oltás a hallgatóknak.

A helyzet hasonló a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán, az Egészségügyi Karán, a Fogorvostudományi Karán, a Gyógyszerésztudományi Karán, a Népegészségügyi Karán tanul, most a Semmelweis Egyetem is hasonlót ír.

Azt írják, „amennyiben egy hallgató valamilyen megalapozott egészségügyi oknál fogva nem veheti fel az oltást (pl. első trimeszterben lévő kismamák), akkor az egyetem vállalja, hogy 5 naponta térítésmentesen antigéntesztet végez nála”, ám

„azok a hallgatók, akik valós, szakorvosi véleménnyel igazolt egészségügyi indok nélkül utasítják el az oltást, beiratkozhatnak a Semmelweis Egyetemre, de nem kezdhetik meg tanulmányaikat”.

(telex-Magyar Jelen)

kapcsolódó:

Diszkrimináció az egyetemeken – csak oltási igazolvánnyal lehet beköltözni a kollégiumokba

További híreink

Jogerősen 15 év szabadságvesztést kapott a sólyi gyermekgyilkos

Dunai Tibor

Mesekönyv után jön a leszbikus websorozat

Gabay Dorka

Negyven útvonalon indítja újra budapesti légi járatait a Ryanair

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen