20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírekKiemelt

“Az Orbán-kormány megoldása: mongol, filippínó, indonéz, muszlim és vietnámi” – Tibi Atya is kiakadt

A kormány extraprofitadójának terheltjei közül kimaradtak a kaszinók, a német autógyárak, de a Facebook is. A jelenség az országgyűlésben is téma volt, legújabban pedig már a diákhitel kamatjának drasztikus emelkedéséről szólnak a hírek.

A háború okozta válság az önkormányzatokat és a vállalkozásokat is érinti – ők a rezsicsökkentésből fognak kiesni, így az a helyzet adódik, hogy az eladónak és a fogyasztónak is egyetemlegesen fognak megnőni a költségei.

Mindezek mellett arról is szó van (egyelőre ködösítés és találgatás szintjén), hogy a kormány hozzá fog nyúlni a KATA-rendszeréhez.

Álláspontunk szerint az éves bevételi határ emelését nem szabad elaprózni, vagyis tizenkettőről nem tizennyolc, hanem huszonnégy millió forintra kell megemelni. Ezzel egyidejűleg az ugyanazon kifizetőtől származó megbízási díj, vagy bevétel felső határát a jelenlegi hárommillióról hatmillió forintra szükséges módosítani. Az ezt meghaladó összeget nem negyven, hanem legfeljebb tizenöt százalékos adó terhelheti. Ez megegyezik a vállalkozói érdekképviseletek véleményével. A negyven százalék megtorló  jellegű, a mostani hárommilliós határral kombinálva sokakat ellehetetlenít –ismertette egy parlamenti vitában Apáti István, a vállalkozásfejlesztési bizottság elnöke.

A vállalkozásoknak ismét versenyhátrányt okozó intézkedések miatt a tőle megszokott stílusban Tibi Atya is kifakadt. 

Az Orbán-kormány az elmúlt években módszeresen kinyírta munkaerő igényes magyar KKV-k tízezreit, a munkabér-támogatást a lezárások alatt csak tüntetés belengetésére voltak hajlandók kifizetni (fél év késéssel, miközben a ki nem rúgott alkalmazottaim után napra pontosan kellett fizetnem minden járulékot nulla bevétel mellett is), az erre folyósított EU-s támogatásokat pedig az utolsó fillérig ellopták.

Az eredmény: a gaz, kiszámítható életet kereső jobbágyok, hogy-hogy nem, elhagyták ezeket a szektorokat, és tekintve, hogy mindez bármikor újra megtörténhet, magasabb bérekért sem nagyon hajlandók visszajönni – írja a fröccspápa.

Az Orbán-kormány megoldása: mongol, filippínó, indonéz muszlimok és vietnámiak tömeges betelepítése az olcsóbb munkák elvégzésére.
Telepíts be etnikailag és vallásilag homogén kolóniákat, majd kínálj fel nekik olyan munkákat, amiket a társadalom többi része nem vállal.
Mi baj lehet?

Számukra semmi, mert a mi gyerekeinknek kell majd olyan iskolákba járnia, ahol közösen tanulhatnak a harmadik világgal. Ugye, nyugaton is milyen jól bevált? Dicsértessék! – Zárja bejegyzését a vendéglátós.

Korábban írtuk:

Mahaliák, Sampaguiták, Alejandrók tízezrei érkeznek- magyar cég hozza be a munkásokat a Fülöp-szigetekről

(nyitókép:PPD)

További híreink

1920 – 2020, 64 sor, 64 vármegye, 64 magyar – így emlékeznek a Hazajárók

szilardkrebsik

Niedermüller, az agent provocateur: verekedés az erzsébetvárosi tüntetésen

szilardkrebsik

A megyei jogú városok a klímavédelem élharcosai

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben